BBQ gasztroélmény a Kéknyelű Pikniken


2023.05.04 - Balatonica
barbecue piknik

2023. május 13-án, szombaton ötödik alkalommal rendezik meg Káptalantóti mellett, az Istvándy Ligetben a Balaton-felvidék tavaszi boros fesztiválját, a Kéknyelű Pikniket, ahol a jegyár egy BBQ gasztroélményt is magában foglal a Tütü Gasztróbusz jóvoltából.




Az Istvándy család jóvoltából az eseményen több mint 10 badacsonyi pincészet települ ki, így közel 30 féle Kéknyelű tételt lehet kóstolnia a résztvevőknek. A piknik idén is teret ad mesterkurzusoknak és kulináris élményeknek. A környezetbarát Tütü Gasztró Busz gondoskodik a húsos BBQ-kínálatról, de készülnek vegetáriánus ételekkel és persze a balatoni hal is terítékre kerül. Édesség gyanánt a Kakasbonbon Csokoládé Manufaktúra kreálmányai szolgálnak, melyek kifejezetten az Istvándy Drágakő és Kékderű tételeihez készülnek.

 

Forrás: TÜTÜ GASZTRÓ BUSZ (2021)

 

A helyszín a Káptalantóti zöldellő határában található Istvándy Liget egy meghitt, intim szeglete, melynek elsődleges funkciója, hogy méltó helyet adjon nagyobb baráti és családi ünnepeknek. A rendezvény kísérőprogramja a Dj a Ligetben, a naplementéhez Dj Ernő Piaf keveri majd a zenét. Az este a Kéknyelű After Partyval folytatódik 21 órától a badacsonyi Istvándy Bor Műhelyben.

Továbbá kitelepül a Drágakő Badacsony stílusos és elegáns ajándék tárgyaival, illetve Varga Viktória magyar ruha kollekció kerülnek még kiállításra. A kávékülönlegességekért a Bisztrónyúl Guruló kávézó felel. Az esemény alatt pedig a Balaton-felvidék legszebb tájfotói kerülnek vetítésre, Orbán Péter fotográfus válogatott alkotásaiból. 

 

Forrás: turizmus.com, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BALATONI KÓSTOLÓ A GARAMVÁRI SZŐLŐBIRTOKON

>> 3+1 ÜNNEPI RECEPT NAGYBÖJT UTÁN