Art is Business: mentorprogram indul művészeknek


2024.03.13 - Balatonica
ujjak találkozása falfestmény

Az Art is Business platform Perspektíva névvel elindítja az ország első üzleti és művészeti mentorprogramját, amelyben 35 vállalati vezető és menedzser vesz részt, és adja át tudását több mint 30 olyan, előadó-művészeti közösségből érkező szereplőnek, aki fejleszteni szeretné menedzsmenti képességeit.




A program kimondottan a klasszikus zene, a színház és a tánc területéről várja a jelentkezőket. A benyújtott pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A közel négy hónapon át tartó mentorprogram kapcsolatépítési céllal indul, hiszen a releváns kapcsolatok épp olyan fontosak, mint az üzleti gondolkodás fejlesztése és a kulturális finanszírozás szakmai kérdései. A programban való részvétel ingyenes. A pályázatokat április 20-áig várják a szervezők.

Az ART IS BUSINESS, mint a hazai üzleti és művészeti világ egyik kiemelkedő közössége és platformja, évek óta azon dolgozik, hogy a forprofit és a kulturális szegmens szereplőit összehozza. A mentoráltakat az Art is Business kapcsolja össze mentoraikkal, akikkel önállóan kell találkozókat szervezniük. A program nyitó és záró eseményén mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy közelebbről megismerje a résztvevőket. Azon mentoráltakat, akik a program során kiemelkedő és előremutató kapcsolódásokat hoznak létre, az Art is Business bemutatja közösségének, és médiumában nagyobb figyelemmel kíséri működésüket. 

A szakmai zsűri tagjai:
Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Jurányi Közösségi és Inkubátorház vezetője, Rihay-Kovács Zita ügyvéd, a Nemzeti Kulturális Alap Színházművészeti Kollégiumának tagja, Kosztolánczy Gábor, a Müpa vezérigazgató-helyettese, Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója, Hóbor Helga, a Nemzeti Táncszínház kommunikációs vezetője, Nagy Zoltán, a SIN Művészeti Központ alapító ügyvezető igazgatója, Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója

 

Forrás: kultura.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> 3 OSCAR-JELÖLT FILM, AMIT A BALATONI MOZIKBAN LÁTHATTOK

>> A MAGYAR ANIMÁCIÓ LEGÚJABB FÉNYKORA

>> KI LESZ AZ ÉV BALATONFÜREDI VÁLLALKOZÓJA?