3 Oscar-jelölt film, amit a balatoni mozikban láthattok


2024.03.13 - Balatonica
filmcsapó oscar szobrocska

Múlt éjszaka óta tudjuk, hogy az Oppenheimer, a Szegény párák, a Téli szünet, az Érdekvédelmi terület, az Egy zuhanás anatómiája, valamint A fiú és a szürke gém lettek a tavalyi év legjobbnak választott filmremekei. A balatoni mozi műsorát böngészve 3 olyan Oscar-jelöltet ajánlunk, amikről kevesebb szó esett.




A legjobb idegen nyelvű film Oscar-jelöltje:

Tökéletes napok / Perfect Days

Hirajama Tokióban dolgozik, munkája során mosdókat takarít. A férfi láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is. Váratlan találkozások sorozatán keresztül fokozatosan egyre több minden derül ki a múltjából.

HOL NÉZHETITEK: Balaton Mozi, Balatonfüred

 

A legjobb smink és haj Oscar-jelöltje:

GOLDA

A film az 1973-as Jom Kippuri háború rendkívül feszült 19 napját meséli el. Golda Meirnek, Izrael első és mindeddig egyetlen női miniszterelnökének (az Oscar-díjas Helen Mirren) szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy országa teljesen megsemmisülhet, amennyiben nem tud kiegyezni Henry Kissinger amerikai külügyminiszterrel (Liev Schreiber) és nem tudja maga mögé állítani Izrael szkeptikus katonai vezetőit. Miközben milliók élete forog kockán Meirnek olyan döntéseket kell meghoznia, melyek nemzetének sorsát dönthetik el.

HOL NÉZHETITEK: Sió Mozi, Siófok

 

A legjobb animációs film Oscar-jelöltje:

Robotálmok / Robot Dreams

A Robot Dreams egy 2023-ban bemutatott spanyol-francia animációs tragikomédia, amelyet Pablo Berger írt és rendezett. Sara Varon 2007-es azonos című képregényén alapul. Egy kutya és egy robot elválaszthatatlan barátságáról szól Manhattanben, New Yorkban 1984-ben. A film nem tartalmaz verbális párbeszédet.

HOL NÉZHETITEK: Foton, Veszprém