A határaidat keresgéled? Nevezz be az Ultrabalatonra!


2023.05.01 - Balatonica
hátizsákos férfi nekifutásból ugrik

Napokon belül 17. alkalommal rajtol el Közép-Európa leghosszabb futóversenye, az NN ULTRABALATON. A 211 kilométeres távot egyéniben, váltóban, futva vagy bringával is teljesíthetik a résztvevők. Május 4. és 7. között az extrém erőpróbáé a balatoni terep.




A nem mindennapi erőpróbát először 2007-ben hirdették meg, akkor 200-an vágtak neki a teljes tavat megkerülő távnak, 2019-re viszont már meghaladta az indulók száma a 13 ezret, tavaly pedig a 17 ezret. Mostanra igazi futófiesztává nőtte ki magát a rendezvény, amely az ultrafutók egyik kedvencévé vált. 

Az első években a tihanyi Belső-tó partjáról rajtolt a mezőny, ezzel a hagyománnyal 2013-ban szakítottak és átköltöztek Balatonaligára. 2019-ben a versenyközpontot Balatonfüredre helyezték át, innen stratolnak idén is a próbázók. 

 

 

A távok teljesítésére nagyobb létszámú csapatban 27 óra, míg egyéniben 31 óra áll rendelkezésre, a szervezők a nagylétszámú csapatok részére eltörölték a létszámlimitet és a szombati csapatversenyen több, mint 50 váltó és frissítőponttal várják a nevezőket.

FRISSÍTÉS: Időközben kiderült, hogy megdőlt a pályacsúcs a rekordmezőnyt felvonultató 17. NN Ultrabalatonon, miután Mihalik Norbert 16 óra 27 perc 54 másodperc alatt teljesítette a 211 kilométeres távot.

 

Forrás: sonline.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> TÖBB CSÚCS IS SZÜLETETT AZ ULTRABALATONON (2022)

>> ÍGY ÚSZD ÁT A BALATONT!