A hétvégére meleg idővel vár a Balaton!


2023.07.28 - Balatonica
narancsban kalapban napozó nő

Többnyire napos, meleg, 28-31 Celsius-fok közötti idő várható pénteken és szombaton, zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő, de a szél továbbra is élénk lehet. Vasárnap frontális felhőzet vonul át az ország felett, emiatt több helyen lehet csapadékra számítani.




Pénteken az ország északi felén közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, délutántól ott néhol zápor, estétől esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Délen ezzel szemben derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A délnyugati szél élénk, többfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 31 fok között alakul.

Szombaton általában sok napsütés valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként azonban erőteljesebb is lehet a gomolyfelhő-képződés. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a délnyugati, nyugati szél. Hajnalban 12 és 19, délután 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap vastagabb, frontális felhőzet vonulhat át az ország felett északnyugatról délkelet, kelet felé. Délelőtt inkább a déli, illetve keleti országrészben lehet napsütés, délután nyugat felől süt ki egyre többfelé a nap. Több helyen előfordulhat eső, záporeső, zivatar. A csapadékrendszer a nap folyamán nyugatról kelet felé helyeződik át. Helyenként megélénkül a déli, majd északnyugati szél, zivatarban erős lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 14 és 21, a maximum 22 és 33 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb, a tartósabban csapadékos tájakon a hűvösebb idő.

 

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat / hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MENNYIRE MELEGSZIK FEL A BALATON VIZE?

>> 3 MEGAVIHAR A TÖRTÉNELEMBEN