Téli körhinta forog a siófoki Víztorony lábánál


2023.12.11 - Balatonica
körhinta kék faló

A ma ismert díszítőelemekkel és falovakkal forgó körhintákat először az 1720-as években, azaz éppen 300 évvel ezelőtt mutatták be a nagyérdeműnek. Siófok ehhez képest "csak" 55 éves, az elmúlt évben így is rengeteg ünnepi esemény jelezte a szép jubileumot. Legújabban a Fő térre kiállított téli körhinta a látványosság.




December elején a Siófok55 égisze alatt egyedülálló és nagyszabású 4 napos Városnapi Program keretében ünnepelték Siófok város 55 éves jubileumát, ahol emléket állítottak a múltnak és ünnepelték a jelent, színes kulturális és szabadidős programokkal, díjátadásokkal, civil szervezetek és testvérvárosok bevonásával, megkoronázva az estéket helyi zenekarok koncertjeivel. 

Szombattól a Fő téren felállított téli körhintával újabb látványossággal bővült a siófoki programkavalkád. A különleges hangulatú szórakozási lehetőség egészen december 23-ig a városközpont ékessége lesz és bárki számára ingyenesen igénybe vehető. Innen nem messze jégpálya is nyílik a korcsolyázni vágyóknak, valamint érdemes lesz felkeresni az Aranycsengő Adventi Vásárt, aminek köszönhetően december 25-ig fahéj, forralt bor és karácsonyi sütemények édeskés aromája tölti be a Víztorony körüli közösségi teret.

 

Forrás: sonline.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÚJ SÉTANEGYED AZ 55 ÉVES SIÓFOKON

>> ÚJÉVI CSOBBANÁS SIÓFOKON ÉS SZIGLIGETEN