Újévi csobbanás Siófokon és Szigligeten


2023.11.19 - Balatonica
két fiú egy lány beugrik a vízbe

Balatoni Csobbanás elnevezéssel újévi mártózást szerveznek Siófokon 2024. január 1-én. A szervezők meleg teával és zsíros kenyérrel várnak minden érdeklődőt. Szigligeten időközben 11. alkalommal úgyszintén lesz Újévi Csobbanás.




2024. január 1-jén a siófoki Aranyparton lévő Hotel Magistern Konferencia és Wellnesshotel szervezésében kerül sor az újévi fürdőzésre, a szálloda előtti partszakaszon. Gyülekező aznap délután 1-kor a szállodában. Részvételi díj nincs, de regisztrálni előzetesen kell. A bátor bevállalókat oklevéllel jutalmazzák.

A szigligeti strandon – idén lesz tizenegyedik éve – egész napos program vár mindenkit. Az élő zene mellett meleg teával, borral és forralt borral, babgulyással, lángossal, kürtőskaláccsal várják a vendégeket. A csobbanáson egyébként bárki részt vehet, de csak azok mártózhatnak meg a hideg vízben, akik erre a helyi orvosi vizsgálaton engedélyt kapnak. Érdekesség, hogy versenyfutást rendeznek egy vízbe telepített karácsonyfáért, a győztes pedig jutalomban részesül.

Mentális hangolódáshoz nézzétek meg a NYAD című új Netflix-filmet, amely Diana Nyad hosszútávúszó elképesztő teljesítményét dolgozza fel, mégpedig azt, hogy sok-sok kudarc után 64 évesen végül sikeresen átúszott Kubából Floridába, a világon elsőként teljesítve ezt a távot.

 

 

Forrás: likebalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> 500 EMBER FUTOTT A BALATONBA SZIGLIGETEN

>> ÍGY MERÜLJ JÉGHIDEG NYÍLT VÍZBE!