Új sétanegyed az 55 éves Siófokon


2023.11.18 - Balatonica
karóra kéz a kézben séta

A siófoki hajózsilipek tavaszi átadásához igazítva új sétanegyed kerül kialakításra a Fő utcától a Krúdy sétányon át a Rózsakertig. Siófok ezek szerint töretlenül a balatoni turizmus élvonalában halad és komoly tervekkel hangolódik a jövő szezonra.




Megírtuk, hogy elkészültek az új siófoki zsilipek, tavasszal megnyílik a terület a nagyközönség előtt. Ugyancsak tavaszra újul meg a Fő utca-Mártírok útja kereszteződésében álló park, valamint tavasszal fejeződik be a Rózsakert megújítása is a Nagystrand kerítéséig, mígnem a Krúdy sétány elkészülte valamivel későbbre várható: a kiviteli tervek készen lehetnek a tavasz során, de csakis utána kezdődhet a beruházás. A Sió partján a zsilipig, a hajóállomásig húzódó leendő új sétányról a nevéhez illően kitiltják az autóforgalmat.

Dr. Lengyel Róbert polgármester a Fő utca és a Mártírok útja sarkán tervezett fejlesztésről adott tájékoztatást. E szerint bár a Balaton Fejlesztési Tanács pályázati támogatását végül nem sikerült elnyerni, a képviselő-testület döntése nyomán mintegy 29 millió helyi adófizetői forintból (a piaci kivitelezési áraknál olcsóbban) elvégeztetik a beruházást a VÜT-tel, az önkormányzat új városüzemeltetési cégével. A munkaterületet a napokban veszik át, az átadási határidő 2024. április 30-a. A kiviteli terven az látható, hogy a burkolat és a zöldfelületek megújításán túl új növényzet, új utcabútorok, árnyékoló, párakapu, közösségi pihenőtér, ivókút, kerékpártámasz is kerül az új parkba.

A polgármester úgy fogalmazott: a Fő utcától a Krúdy sétányon át a Rózsakertig alakuló új sétanegyedre az utókor is büszke lehet majd.

 

 

Forrás: siofok.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> E HÉTEN ESEDÉKES A SIÓFOKI HAJÓZSILIP ÁTADÁSA

>> SIÓFOK TAVASSZAL SZÁRNYAL