Rekord látogatottság az idei Művészetek Völgyében


2023.08.04 - Balatonica
tűz művészek

Ismét látogatócsúcsot döntött az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja. Idén a tavalyi rekordot is megdöntötték, ezúttal 148 000 ember látogatott el a tíz nap alatt a Művészetek Völgyébe, a második szombaton pedig a fesztivál történetében másodszor kerülhetett ki a teltház tábla.




A Művészetek Völgye Fesztiválra idén tavalyhoz mérten 28 ezerrel többen látogattak el, ezzel együtt újabb látogatócsúccsal zárt az összművészeti együttlét 32. kiadása. 10 nap alatt 2200-nál is több programra került sor Kapolcson és környékén. Az idei legfiatalabb látogató 5 hetes volt, a legidősebb pedig 84 éves. 

A fesztivált a Bohemian Betyars koncertjével nyitották, a Quimby-vel zárták, a kettő között pedig olyan előadókra lehetett tombolni, mint a 30Y, az Aurevoir., a 10 éves Bagossy Brothers Company, a Blahalouisiana, a Budapest Bár, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Csík-Presser-Karácsony Dal a miénk 2.0 című előadása, az Elefánt, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Irie Maffia, a Margaret Island, a Lóci Játszik, a Vad Fruttik, a különleges, félakusztikus koncerttel érkező Punnany Massif – akik először játszottak a Völgyben – és a szintén elsőbálozónak számító Belga.

 

 

A fesztivál látogatói azonban nemcsak a művészetet élvezni járnak ide, hanem alkotni is. A Kaláka Versudvar közösségi versírásain és a Versimprón 56 vers született, az Analóg Udvarban 2500-nál is több analóg fotó készült különféle analóg eljárásokkal, például sörösdobozból készült lyukkamerával. A fesztiválozók 45 éneket tanulhattak meg az énektanítások alkalmával és 75 órán át szólt a talpalávaló a tánctanításokon és az esti táncházakban.

A művészet mellett jutott idő a sportolásra is. A Harcsa Veronika Udvar már reggelente megtelt jógázókkal, – a legtöbb napon 100-nál is többen indították itt mozgással a napot -, de a BalatonBIKE365 biciklitúráira is mindig beteltek a helyek, a legelszántabbak pedig terepfutóversennyel zárhatták a 10. napot.

 

 

Forrás: szinhaz.online, Fotó: Művészetek Völgye Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> CIRKUSZI VILÁGREKORD ZAMÁRDIBAN

>> ŐK MÁR BIZTOSAN OTT LESZNEK KAPOLCSON