Ők már biztosan ott lesznek Kapolcson


2023.02.27 - Balatonica
kapolcs 2023 poszter

Idén 32. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye Fesztivált, amelyen zenei és színházi műfajok sokfélesége várja a látogatókat 2023. július 21. és 30. között. A fesztiválnak ezúttal is Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd ad otthont. Mutatjuk a beharangozott fellépők hosszú listáját.




A Művészetek Völgye műfajok tekintetében mindig is egy színes kavalkád volt, ahol a könnyűzene mellett a jazz, a folk, a klasszikus-, a komoly- és a világzene is helyet kap. Április elejéig kedvezménnyel válthatjuk meg a bérleteket.

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján már biztosan láthatjuk a Quimby koncertjét, akik 3 év után térnek vissza Kapolcsra, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal bemutatja A Dal a miénk 2.0: Új dalokkal újratöltve c. műsorát, itt ünnepli 10. születésnapját a Bagossy Brothers Company, izgalmas Völgy Special show-val készül a 20 éves Punnany Massif, a Cirque du Tókertben lép fel Zorán, de a fellépők közt lesz a Carson Coma és a Bëlga is a 10 nap alatt.

 

 

A fesztivál nagyszínpada, a Panoráma Színpad programja a felsoroltakon túl az Auveroir., a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a Hiperkarma, a Margaret Island, a Lóci Játszik és a Vad Fruttik koncertjével lesz teljes.

A Harcsa Veronika Udvar ezúttal új helyszínen, a természethez még közelebb, a Malom-parton várja a fesztiválozókat. Az udvarban természetesen a jazz van fősodorban, Veronika pedig udvarhölgyként válogat a legfrissebb előadók közül. Ide várják az Analog Balaton, Barkóczi Noémi, Ester Wiesnerova, a Modern Art Orcheastra, a Jazzbois, valamint a Karaván Família produkcióit.

Lesz más újdonság is az idei Völgyben: A Kert szellemiségét viszi tovább, de nagyobb nézőtérrel a legfrissebb hangzású hazai előadókat bemutató taliándörögdi Lőtér, ahol többek közt a Mörk, a Hundred Sins, a 4S Street, a Cloud9+, a Random Trip és a 30. születésnapját ünneplő Anima Sound System zenéjére bulizhatunk.

Az irodalom szerelmeseinek stabil bástyája, a Kaláka Udvar számos irodalmi programmal és koncerttel készül: itt olyan régi kedvencek sorakozna fel, mint a Sebő-együttes, Ferenczi György és a Rackajam, a Rutkai Bori banda, Wolf Kati, Gryllus Vilmos, a Kaláka és Lackfi János. A Világzene Udvarban pedig többek közt a Góbé, a Kerekes Band, Palya Bea, a Cimbaliband, a Besh o droM és a Los Orangutanes dalaira szabadul el a buli.

 

Forrás: csodalatosbalaton, Fotó: Kapolcs Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> IGAZI PROGRAMDÖMPING LESZ A 2022-ES MŰVÉSZETEK VÖLGYE FESZTIVÁLON

>> NÉGY KULTURÁLIS BOMBA 2023-RA