Visszajöttek a divatba a balatoni kempingek


2022.10.17 - Balatonica
reggel a sátorban

A kempingezés állandó tartozékai: összecsukható szék, hűtőtáska, termosz, hordozható grillsütő, elemlámpa, szúnyogirtó, esőkabát, kisbicska. Egyeseket a hideg rázza egy ilyen pakolós listától, másoknak felgyorsul a pulzusa és ha tehetnék, máris indulnának. A balatoni kempingek látogatószámai alapján idén nyáron az utóbbiak voltak többségben.




A Hunguest Hotels Zrt. leányvállalata, a Balatontourist Kft. által üzemeltetett balatoni kempinglánc az idén 28 százalékkal több vendéget fogadott, mint tavaly, azaz a nyári csúcsszezonban mind az öt egysége több héten át teljes vagy közel teltházzal üzemelt. Ez azt jelenti, hogy a vendégkör már közelít a pandémia előtti csúcsévekhez, ráadásul folyamatosan tértek vissza a külföldi vendégek. Egész konkrétan az idén 55 százalékos volt a külföldiek aránya az öt kempingben. A legtöbben továbbra is Németországból érkeztek, őket követték sorrendben a holland, a lengyel, a cseh, a dán és az osztrák turisták.

A szállástípusok közül a mobilházak iránt volt a legnagyobb kereslet, ezeket követték az üdülőházak, a bérelhető lakókocsik és a bérelhető sátrak. Érdekes, hogy nőtt azoknak a vendégeknek is a száma, akik életük első lakókocsis vagy sátrazós nyaralására érkeztek. A társaság tapasztalatai szerint egyre több kempingező érkezik biciklivel, a Balaton a leglátogatottabb kerékpáros úticél.

A Balatontourist saját kempingeket üzemeltet Balatonfüreden (FÜRED KEMPING & ÜDÜLŐFALU), Révfülöpön (NAPFÉNY KEMPING), Balatonakalin (STRAND-HOLIDAY KEMPING) és Balatonberényben (BERÉNY NATURISTA KEMPING), míg a balatonszemesi VADVIRÁG KEMPING & ÜDÜLŐFALU franchise rendszerben működik. A 2023-as szezon előértékesítése novemberben indul, de az előzetes érdeklődésekből kiindulva pozitívak a társaság várakozásai. A jövő évi árak alakulásáról annyit közöltek, hogy az árak követni fogják a gazdasági helyzet alakulását.

Alább az öt közül a berényi helyszínt bemutató promóvideó látható; ugyanezen a csatornán a másik négy helyszín is bemutatkozik.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> NOSZTALGIAFOTÓK RÉGI IDŐK BALATONI TÁBORAIRÓL

>> A FRANCIÁK ÉS A NÉMETEK FORMÁLTÁK A BALATONI NUDIZMUST