Ütős kisfilm jött ki a vízimentők munkájáról


2023.04.01 - Balatonica
kék napernyő vízimentő

Az OMSZ tavi viharjelzése a Balatonnál és a Velencei-tónál április 1. és október 31. között üzemel. A szezonnyitó apropóján a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata közreadott egy most forgatott image filmet a strandi vízimentők munkájáról.




A mai naptól újra követhető a balatoni viharjelzés. A vízimentők munkája ezzel egyidőben lesz egyre számosabb. A VMSZ ennek apropóján látványos rövidfilmben mutatja be a vízimentők sokrétű tevékenységét.

Láthatjuk például, hogyan száguld a mentőhajó egy mélyvízi mentéshez, vagy ahogy egy viharban megsérült vitorlás legénységének segítségére siet. A közeli felvételeknek köszönhetően úgy érezzük, mintha mi is a sürgősségi mentőhajón ülnénk, mikor elindul a riasztásra. A film bemutatja azt is, ahogyan a búvárszolgálat és a műszaki mentési szakemberek kiemelnek egy elsüllyedt vitorlást.

 

 

A mentési helyzetek mellett betekinthetünk a vízimentőképzés pillanataiba, a mentésirányítási központ működésébe, és a gyerektábor résztvevői is megjelennek a videóban. De a forgatás ellátogatott a prevenciós foglalkozásokra is, amelyeken egyebek között újraélesztést tanítják az érdeklődőknek.

Továbbá feltűnnek még a szerelőműhely, az irodai munkatársak és a mentőmellény-állványok is, melyekről ingyenesen vehetnek kölcsön gyermek mentőmellényeket a strandolók. A filmben bemutatottakat 23 év munkáját sűrítik néhány percbe.  A filmet Varga Dezső és Varga Zsolt tévés szakemberek készítették.

 

Forrás és videó: VMSZ, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ELKEZDTÉK A FELKÉSZÜLÉST A VÍZIMENTŐK

>> TESZTELTÉK A VÍZIMENTŐK CSODAESZKÖZÉT