500 ember futott a Balatonba Szigligeten


2023.01.02 - Balatonica
téli vízben újévi úszás csillagszóró

A szigligeti strandon 2013 óta hagyomány, hogy Újév első napján a bátor jelentkezők belefutnak a Balatonba, hogy a Karácsonykor a tóba állított karácsonyfát kihozzák a partra. Idén félezren vettek részt a jópofa erőpróbán: tavaszias napsütés, 4 fokos víz és remek közösségi hangulat várta őket.




Az újévi csobbanás lassan évtizedes múltra tekint vissza: 2013 januárjának első napján mártózhatott meg bárki először Szigligeten egy ilyen rendezvényen. Ekkor vált hagyománnyá, hogy az ágyúszóra induló vízbefutáskor egy a tóban karácsonykor elhelyezett karácsonyfát kell kihozniuk a résztvevőknek, ennél tovább nem lehet bemenni a vízbe. A kimondottan tavaszi időben 512 ember fürdött meg a Balatonban a szigligeti strandon. Az eseményt a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata biztosította.

Mivel a csobbanást a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program is támogatja, a szervezők a Balatonban felállított fát legelőször elérő csobbanót, a legidősebbet, a legmesszebbről érkezőt és a legextrémebb jelmezben fürdőzőt egy nyárra szóló koncertjeggyel lepték meg.

Az eseményről a Hello Balatonlelle készített egyperces látványos drónfelvételt, amely a közösségi oldalán ITT NÉZHETŐ MEG. A 2019-es eseményről pedig a LikeBalaton forgatott rövid videót:

 

Forrás: hirbalaton / Blikk.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> FUSSUNK ÁT AZ ÚJ ESZTENDŐBE!

>> NYITNAK A BALATONI JÉGPÁLYÁK