Újabb fákat ültettek Keszthelyen


2023.11.16 - Balatonica
facsemete ültetés

Folytatódik a Keszthely – A fasorok városa faültetési projekt, városszerte több száz ültetést eszközöltek ebben az évben. A csemeték kiválasztásánál kiemelt figyelmet fordítanak azok környezettűrő képességére. Hárs, tölgy, gesztenye és kőris került a földbe.




Keszthely önkormányzatának kiemelten fontos a faültetés, az elmúlt két évben előre meghatározott koncepció szerint történtek a telepítések. Az idén már csaknem kétszáz fát ültettek el, ehhez adódik majd hozzá a további 234 csemete.

Az idei évben pótolták többek között a Georgikon utcában lévő fasort, a strandokon pedig összesen 65 fát ültettek el. A Schwartz lakótelepen teljesen új fatelepítést hajtottak végre. Városszerte főként hárs kerül a földbe, hiszen ebből van a legtöbb, de oszlopos tölgyet és vadgesztenyét is ültetnek, a sétálóutcán pedig mecseki kőrist. Ez utóbbiból telepítik a legnagyobb számú csemetét. A következő napokban a piactéren és a Bem utcában is ültetnek fákat. Ahol szükséges, talajcserét is végeznek az ültetés előtt.

 

 

Forrás: hirbalaton.hu / keszthely.tv, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÚJABB JÉGKORSZAK KÖZELEG. MENNYIRE KETYEG AZ ÓRA?

>> KÖZEL 7000 NAGYVADAT GÁZOLTAK A HAZAI UTAKON