Tizedjére fesztiváloznak a magyar tavak


2023.05.30 - Balatonica
evezés tó lány

Kerek évfordulót ünnepel idén a Magyar Tavak Fesztiválja. 2023 nyarán ismét színes programokkal várja a közönséget mindhárom helyszínén: a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál. A hazánkban egyedülálló kezdeményezésben újra találkozik a zenei élmény és a természetben való mozgás öröme.
A Magyar Tavak Fesztiválja évről évre egyre több látogatót vonz, sikerének kulcsa igen egyszerű: kiviszi a klasszikus zenét a természetbe, mindezt sporttal kombinálja, így egyszerre szolgálja a kultúra, a mozgás, a fenntartható fesztiválozás és a természetvédelem fontos ügyét. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a vízparton, a szabad ég alatt élvezhetjük a kultúrát madárcsicsergés és a természet nyújtotta gyönyörű kulisszák között.

A Debreczeni Ildikó által megálmodott eseménysorozatban operagála, koncertek, csónakos és kerékpáros túra, családi nap, főzőverseny kínál tartalmas kikapcsolódást az érdeklődőknek. A forráshiány ugyan némi árnyékot vet a megvalósításra, bizonyos pontokon változtatni kellett a korábban eltervezett műsorfolyamon, a szervezők mégis azt ígérik, csak a forma változik, a minőség nem.

 

 

A három tavat összekapcsoló rendezvénysorozat a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásának köszönhetően a Velencei-tónál startol június 30-án. Pénteken este 20 órakor a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon gálakoncert várja a zene és a természet szerelmeseit. Az est fellépő művészei Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Rab Gyula, Tóth Vera, ifj. Sárközi Lali és zenekara, valamint az Urbán Verbunk, rendezője Novák Péter lesz. 

Július 28-án Tiszafüreden folytatódik a programsorozat, pénteken délelőtt 11 órakor a Polgármesteri Hivatal előtti téren látványos megnyitóval, a Tiszafüredi Mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével. A szervezők visszaforgatják az idő kerekét, és izgalmas időutazás keretében idézik fel az eltelt 10 év eseményeit. Július 29-én, szombaton színes programokkal várják a fesztiválozókat a Morotva-félszigeten, ahol a koncertek mellett a finom ételek sem maradnak el: az idei Családi TÓ’Piknik alkalmával neves költőnk, Petőfi Sándor kedvenc ételét kóstolhatják az érdeklődők. Lesz Boat D’Opera csónakos és Tour D’Opera kerékpáros túra, családi nap és zenés mulatság. A reggeltől késő estig tartó vidám forgatag nagyszerű szórakozást kínál minden korosztály számára.

A Magyar Tavak Fesztiválja idei programsorozata augusztusban a Balatonnál, Tihanyban zárul majd. A három fesztivál természetesen egymástól függetlenül is látogatható, de sokan rendszeres visszatérők mindhárom helyszínen. Bővebb információért kövessük a Magyar Tavak Fesztivál közösségi oldalát!

 

 

A kulturális értékek mellett a fesztivál társadalmi felelősségvállalása is jelentős, hiszen felhívja a figyelmet a környezet védelemére, az egészséges életmódra és a fenntarthatóság jelentőségére. Többek között a Tisza-tónál elültetik a fesztivál fáját, ezzel is az összefogást erejét szimbolizálva, bemutatják a PET kupások kitartó és tiszteletreméltó munkáját, melyet a tó vizének megtisztítása érdekében évek óta végeznek. A szervezők törekvése, hogy a rendezvényeken minden résztvevő figyelmét ráirányítsák az ember és a természet harmonikus kapcsolatának szükségszerűségére. A Magyar Tavak Fesztiválja innovatív, értékteremtő és környezettudatos rendezvénysorozatként egyszerre támogatja az emberek egészség- és környezettudatosságát, valamint elégíti ki minőségi kultúra iránti igényüket.

Idén te is TEKERJ, FUSS ÉS CSÓNAKÁZZ A KULTÚRÁÉRT!

 

Forrás és fotók: Magyar Tavak Fesztiválja

KAPCSOLÓDÓ

>> 5 FESTŐI TÓVIDÉK ÖT KONTINENSEN

>> VIRÁGOK ÉS KÖZÖSSÉG: MAGYAR TELEPÜLÉSEK PÁLYÁZNAK