Terepfutó minimaraton a Balaton-felvidéken


2022.11.11
erdőben cipőfűzés

A Tanúhegyek Trail terepfutó verseny a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legszebb részét, a tanúhegyeket járja be. A magasból káprázatos kilátás nyílik majd a tóra. A rajt szombat délelőtt 10-kor lesz. Két távon, a 21 km-es félmaratonon és a 7 km-es minimaraton lehet nevezni.




A Tanúhegyek Trail erdei utakon, jelölt turistaösvényeken vezet, amelyet a verseny előtt a szervezők kellőképpen kijelölnek. Minden versenyzőnek a hivatalos útvonalat kell követnie, a versenybírók utasításait figyelembe kell vennie. A verseny ideje alatt a közutakon a forgalom nincs lezárva, ezért egy rövid szakaszon találkozhatnak járművekkel, járókelőkkel. A rajt és a cél egyaránt Badacsonytomajban, a nemrég felújított Hablány bisztróban lesz.

A 21 kilométeres Hableány félmaraton szintideje 4 óra. A nevezési díj 9500 forint. A legmagasabb szint a távon 880 méter. A 7.2 kilométeres Hableány minimaraton szintideje 2 óra. A nevezési díj 8000 forint. A legmagasabb szint a távon 335 méter. Mindkét távon férfi és női kategóriákban versenyeznek az indulók. Kutyával is lehet nevezni a futásra, külön éremért.

Itt egy tavalyi videó a 2021-es Hello Balaton trail futásról, csak hogy megjöjjön a hangulat:

 

Forrás: Sportnaptár, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BIVALYERŐS EVEZÉS A HÉVÍZI-TÓNÁL

>> ORSZÁGÉPÍTŐ TÚRÁZÁS GYÖNYÖRŰ IDŐBEN