Télköszöntő flamenco workshop a Dubniczay-palotában


2023.11.13 - Balatonica
flamenco táncosok

December 2-én, a tél nyitányaként igazán vérpezsdítő programra kerül sor a veszprémi várnegyedben, azon belül is a Dubniczay-palotában. Ezen a napon minden a flamenco műfaja körül forog majd: előadás, táncbemutató és táncoktatás vár minden érdeklődőt.




A program december 2-án 16 óra és 19 óra között zajlik majd, a délután házigazdája pedig Lippai Andrea és Pirók Zsófia táncosok lesznek. A programpontok között lesz ismerkedés a flamenco tánc történetével, flamenco táncelőadás, valamint bevezetés a flamenco tánc alapjaiba. A szünetben tapas kóstoló várja a vendégeket. 

Lippai Andrea 2000-ben alapította meg a FlamenCorazónArte Táncszínházat, ami az első magyar, flamenco alapú táncszínház hazánkban. Egész estét betöltő darabjait a Nemzeti Táncszínház színpadán, hazai és külföldi színházakban csodálhatja a közönség. Munkásságát Harangozó Gyula-díjjal, EuroPas díjjal, Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel és Magyar Érdemkereszttel ismerték el. Nagyobbik lánya, Pirók Zsófia első magyarként a sevillai professzionális táncművészképző konzervatóriumban szerzett diplomát flamenco szakirányon. Önálló koreográfiáival külföldi színházakban, tablaókban lép fel. Magyarországon a FlamenCorazonArte Táncszínház szólótáncosa és koreográfusa. 2019-ben az évad legjobb táncművésze díjjal tüntette ki a Magyar Táncművészek Szövetsége.

 

 

Forrás: helloveb.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MÁMOROS ÉKSZERKIÁLLÍTÁS A DUBNICZAY-PALOTÁBAN

>> ACTICITY, AHOL A TÁNC ÉS A MOZGÁS KAP TERET