Mámoros ékszerkiállítás a Dubniczay-palotában


2023.09.20 - Balatonica
ékszer műtárgy

A Művészetek Háza Veszprém és a müncheni Galerie Biro együttműködésében szeptember 23-án első alkalommal nyílik meg a MÁMORT! Európai Kortárs Ékszerművészeti kiállítás. A tárlaton 29 ékszerművész mutatkozik be: 5-en Magyarországról, 24-en pedig Európa különböző országaiból.




A veszprémi Dubniczay-palotában szeptember 23. és november 5. között látogatható MÁMORT! Európai Kortárs Ékszerművészeti kiállításon Svédországtól Görögországig, Franciaországtól Romániáig egy olyan válogatást láthat a közönség, mely rávilágít arra, hogy a kortárs ékszerek a jelen kor társadalmi kérdéseire és problémáira érzékenyen reagáló műalkotások, egyúttal a kulturális identitás szimbólumai is. Izgalmas technikákkal, anyagokkal és formákkal, nyitott értelmezési lehetőségekkel készült alkotásokon keresztül csodálhatjuk Európa legkiválóbb művészeinek ékszereit.

A megnyitón közreműködik Csorba Lóci, a Lóci Játszik frontembere. A kiállító művészek névsorát a Művészetek Háza honlapján böngészhetjük végig.

 

Épí-Tech Házépítők Magazinja (2022)

 

A Dubniczay-palotát Dubniczay István kanonok építtette 1751-ben. Az épület, a Szentháromság téren áll Veszprém egyik legszebb barokk emlékeként. A palotát története során többször átépítették. A feltárások során istálló, várfal, ágyúbástya, kazamata nyomaira bukkantak, illetve a restauráció során jó állapotú, aprólékosan kidolgozott díszítőfestéseket tártak fel. A palotában jelenleg négy kiállítóhely; a palota maga, a Várgaléria és a Magtár időszaki kiállításai, a déli oldalon pedig a nemrég megújult és kibővült Tegulárium (lásd videó) várja a látogatóit.

 

Forrás: veszpreminfo.hu / veszpremtv.hu, Fotó: Művészetek Háza Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> KORTÁRS FESTŐSZTÁR A VASZARY GALÉRIÁBAN

>> VÉGTELEN EGYÜTTLÉT: 1X1 FESZTIVÁL A VESZPRÉMI ACTICITY-BEN