Romantikus időutazás Balatonfüreden


2023.09.21 - Balatonica
nosztalgia hajó jelmezek

Egy hétvége, mikor bárki visszautazhat az időben! A 18. Romantikus Reformkor Balatonfüreden szeptember 22-24-én az EKF Régiós Show turnéjának legújabb állomása. Számos izgalmas program várja az érdeklődőket a füredi Kiserdőben, a Kisfaludy színpadon és a Tagore sétányon!




Balatonfüred az 1971-es várossá nyilvánítása előtt, a reformkorban élte aranykorát, amikor a kor szellemi nagyságai, mind-mind megfordultak a pezsgő fürdőtelepen. Az ő munkásságuk mai napig tartó és a városban megjelenő eredményeire alapozva immár 18. éve kerül megrendezésre a civil kezdeményezésből létrejött Romantikus Reformkori fesztivál, melynek központi helyszíne a Kisfaludy színpad és a Tagore sétány lesz. A 2023-as évben „ A Legnagyobb Magyar ” Gróf Széchenyi István szellemi hagyatékának örökében, az ő távoli nyugatban tapasztalt nézeteire, újító reformjaira alapoz a rendezvény koncepciója. Széchenyi nemes céljai között szerepelt a generációk között fennálló különbözőségek áthidalása, a múlt és a jelen közös nevezőre hozása, nem utolsó sorban a nemzetközi szintű kultúraközvetítés népszerűsítése.

 

 

Országos tekintetben egyedülálló, e kort hűen bemutató hagyományőrzést valósít meg a fesztivál, ahol a művelődő közösségek támogatása is megtörténik. Magyarország különleges ékkövei a magyar népi és cigányzenei formációk, a magyar operaélet, mely elemek mind-mind aktívan képviseltetik magukat a három nap alatt. Szerepet kapnak  a helyi, civil és más településekről érkező művészeti csoportok, valamint fókuszba kerülnek az e korszakot interpretáló előadóművészek, gyermekjátszók és kézműves vásározók is, akikkel tovább gazdagodik a híres, indiai költőről elnevezett, Tagore sétány. Fellép Bangó Margittal a Swing a’ la django zenekar, lesz kosztümös városnéző séta, hajókázás a 132 éves Kelén nosztalgiajárattal, kültéri divatbemutató, virágos hintó kiállítás, korhű tenisz bemutató, koncertszínház és megannyi érdekes program minden korosztály számára.

 

Forrás: veszprembalaton2023.hu / Romantikus Reformkor Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> MIBŐL LETT A TŰZIJÁTÉK?

>> A HÉT IDÉZETE MÁRCIUS IDUSÁN

>> JÚLIUS VÉGÉN VÁR A 198. ANNA-BÁL ÉS A XI. ANNA-FESZTIVÁL