Okostoll menti át a kézírást


2023.01.19 - Balatonica
kézírás zöld lapra hello

Az okoseszközök térnyerése óta kongatjuk a vészharangot, hogy lassan elfelejtünk kézzel írni. Úgy tűnik, most mégiscsak az okostoll és a hozzá tartozó mobilapplikáció lesz, ami átmenti a kézírás hagyományát a jövő generációinak. Egyetlen kattintással rendelhettek is ilyet. Görgessetek és mutatjuk a részleteket!




A player.hu tech rovata figyelt fel a trieszti Nüwa Technologies, egy máskülönben a zeneipar háttértechnikai fejlesztésére szakosodott nemzetközi startup új okoseszközére, a Nuwa okostollra. A technológia lényege, hogy a mai eszközhasználathoz társítsa a hagyományos kézírás gyakorlatát. Egy valódi tollat kapunk tehát szabványos tollbetéttel, azonban a beépített három minikamerának, valamint a mozgás- és nyomásérzékelőknek köszönhetően mégsem zárjuk ki magunkat a digitális világból, ugyanis az okostoll digitalizálja a kézzel írottakat/rajzoltakat, amiket aztán az eszközhöz tartozó okostelefonos alkalmazásban Bluetooth-szinkronizálással azonnal rögzít és tárol.

A gyakorlati tudnivalókról elég annyi, hogy az okostoll aksija nagyjából két óra aktív kézírást bír, feltöltése mindössze 15 percet vesz igénybe, amelyet a hozzá tartozó tokba épített funkcióval tudunk bármikor abszolválni. Azoknak, akik máris lecsapnának rá: 279 euróért, vagyis nagyjából 111 ezer forintért lehet majd kapni, kivéve, ha előrendelünk rá, mert ebben az esetben csak 179 eurót, azaz 71 ezer forintot kérnek el érte. Minden egyéb információt a gyártó honlapján megtaláltok.

 

Forrás: player.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> HÍRESSÉGEKKEL CHATELHETSZ. DE MIRŐL?

>> BITANG JÓ KEZDŐMONDATOK. OLVASTAD MÁR?