Nils Frahm az inotai erőműben


2023.08.20 - Balatonica
két nyúl zongorán

A berlini zongoraművész, Nils Frahm 2022 szeptemberében megjelentette új albumát, a Music For Animals-t: a tíz számot tartalmazó és több mint három órányi hosszúságú album egy ambiciózus és lenyűgöző anyag. Augusztus 31-én az ő produkciója fogja hivatalosan elindítani az első INOTA Fesztivált!




A klasszikus és az elektronikus zene közötti térnek aligha létezik még egy olyan lakója, mint Nils Frahm. Az ősi hangszerhez való szokatlanul bensőséges kapcsolódása, valamint az ambient textúrák és az atmoszférikus elektronika időtlen alkímiája világszerte számos rajongót szerzett neki. Lemezei sorozatban váltanak ki nemzetközi elismerést a kritikusok és a közönség körében egyaránt, élő koncertjei pedig rendre teltházasak.

Hosszú kihagyás után először tavaly júniusban tért vissza a színpadra: a Sydney-i Operaházban lépett fel globális turnéjának világpremierjén. Azóta ismét a világ számtalan pontján turnézik, hogy bemutassa vadonatúj, már a kísérleti zenék univerzumába is át-átnyúló zenéit, elsősorban a tavaly szeptemberben megjelentetett Music for Animals albumot. Az első INOTA Fesztiválon az ő éteri zenéje fogja kísérni a Nap korongját az erőmű mögötti horizonton.

 

 

Forrás: inotafesztival.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ELEKTRONIKUS ZENE AZ INOTAI HŐERŐMŰBEN

>> TIZENKÉT ELŐADÓVAL MEGJELENT A BALATON HANGJAI ALBUM