Négy Grammy-díjas érkezik Veszprémbe


2022.11.29 - Balatonica
italpult neon fénnyel

Négy Grammy-díjas blues előadóval, közel 40 fellépő több mint 50 koncertjével, kiállításokkal, workshopokkal és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket 2023. április 13. és 16. között a műfaj eddigi legnagyobb magyarországi eseménye, a Veszprém Blues Fesztivál.




Több, mint húsz nemzetközi előadóval, köztük a műfaj legnagyobb ikonjaival, az elmúlt évek European Blues Challenge és International Blues Challenge döntőseivel, valamint hazai sztárokkal indul a Veszprém Blues Fesztivál. Az esemény célja, hogy azok is megismerjék a bluest, akik eddig nem is sejtették, hogy a műfaj rajongói lehetnek, emellett a szervezők fontosnak tartják, hogy a zenészek kapcsolatot építsenek egymással és azokból spontán, különleges előadások szülessenek. 

A négy nap során többek között színpadra lép a The Rolling Stones-szal platinalemezt jegyző harmonikás, Sugar Blue, az egyedülálló énekhangjával és frenetikus szájharmonika játékával a kortárs blues egyik ikonjává vált Rick Estrin, a brit blues hagyományait megreformáló gitáros, Matt Schofield, a hazai közönség kedvenc mestere, Big Daddy Wilson, a műfaj egyik legnagyobb ígérete, Buffalo Nichols és a magyar blues-roots közösség meghatározó előadói (Little G Weevil, a The Black Circle Orchestra és a Jambalaya) úgyszintén.

A Veszprém Blues Fesztivál fő helyszínei a Hangvilla termei és az Expresszó lesznek, míg a Papírkutyában ingyenes akusztikus koncertek várják majd az érdeklődőket. A koncertek mellett kiállítások, pódium-beszélgetések, open stage, esténként pedig all stars jam sessionök teszik majd valóban felejthetetlenné és egyedülállóvá a fesztivált. Magyarország történetének legnagyobb blues fesztiválja 2023. április 13. és 16. között Európa Kulturális Fővárosában, Veszprémben.

 

Forrás: Veszprém-Balaton 2023, Fotók: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> TÉLI SZTÁRKONCERTEK KOMOLYZENE-RAJONGÓKNAK

>> A HÉT IDÉZETE A RÖVID ÉLVEZETEKRŐL