Morbid, mégis tökéletes Valentin-napi ajándék


2023.01.15 - Balatonica
fonyódi villa

Unjátok már a gyertyafényes vacsorát és a kéz a kézben andalgást a tóparton? Nyilván nem, de azért jó lenne néha valami szokatlant is csinálni, főleg a jeles napokon. A fonyódi Kripta Villa bizarr alagsori látnivalója tökéletes választás ehhez, utána egy finom kávé és a kilátás a teraszról mindenért kárpótol. Tudtok tavaszig várni vele?




A fonyódi szerelmi dráma főszereplője egy fiatal erdélyi gyógyszerész, Abrudbányai Ödön, akinek a szerelmét Magdusnak hívták. Olyan elsöprő volt a szerelem köztük, hogy Ödön hamar a tettek mezejére lépett és elvette feleségül Magdust. És itt válik tragikussá a történet.

A szerelmesek hatalmas boldogságban tervezgették esküvőjüket, azonban még mielőtt az oltár elé vezethették volna, Magdus tragikus hirtelenséggel meghalt. A vőlegény mély gyászba borult, és nemigen tudta feldolgozni szerelmének elvesztését. Versekbe folytotta bánatát, illetve a lány személyes tárgyaival vette körül magát és leginkább magányosan elzárkózva élt

A második világháború után Ödön Magyarországra költözött. Pécsen nyitott egy patikát és még az új szerelem is rátalált, de Magdust csak nem tudta feledni. Ezért végül úgy döntött, hogy kedvenc fonyódi kirándulóhelyükre, közvetlenül a Balaton partjára építtet egy villát, mivel mindig arrról álmodoztak, hogy egyszer ott éljenek. A villa alagsorába vörös homokkőből kifaragtatta hitvesi ágyukat, amelybe saját magát és halott menyasszonyát is elhelyeztette kőből. Azóta a villát a szerelmesek zarándokhelyeként tartják számon. Kapcsolódik is hozzá egy legenda, miszerint azok a szerelmespárok, akik az ágy felett összekulcsolják egymás kezét, sírig tartó szerelemre számíthatnak.

Évek óta a Villa Kávézó üzemelteti a kriptát. A vállalkozás színvonalas és népszerű, de a telet ők sem vállalták be, így idén tavaszig kell várnunk az alternatív Valentin-nappal, addig mehetnek a gyertyafényes vacsorák és a tóparti andalgás.

 

Forrás: promotions.hu, Fotó: Villa Kávézó Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> CSÓKPADOKRA LEHET PÁLYÁZNI HÉVIZEN

>> 6 VISELKEDÉSMÓD, AMITŐL A VONZERŐ MEGCSAPPAN