Mit csinál egy asztrofotós?


2023.08.15 - Balatonica
fotós kék háttér

A Magyar Fotográfia Napja alkalmából augusztus 26-án asztrofotó konferencia kerül megrendezésre az Agóra Veszprém Kulturális központban. A kapcsolódó fotókiállítás augusztus 22-e és szeptember 6-a között látogatható.




A konferencia tematikájában történeti, természetfotó, asztrotájkép és asztrofotó kerül bemutatásra, míg a kiállítás témája Veszprém városának építészeti és csillagászati relációjú prezentálása.  

A tervezett programban Ladányi Tamás „Veszprém felett az ég”, Novák László „Szenvedélyem a madárfotózás avagy a kék vércsék nyomában”, Fényes Lóránd „Mély-ég fotózás a Balaton partjától Afrikáig” és Mátyus Károly „Veszprém fotótörténeti vonatkozásai” címmel tart előadást, miközben az érdeklődők műhelyfoglalkozások keretében próbálhatják ki a legújabb kamerákat, objektíveket. A projekt össze kívánja kötni a professzionális és művészi fotográfusokat az iskolákkal, fotográfia iránt érdeklődőkkel, nagyközönséggel. 

A kiállítás időtartama alatt lehetőség nyílik tárlatvezetések formájában a képek szakszerű megtekintésére és értelmezésére. Erről és a részletes programról további információt itt találtok.

 

Forrás: csillagászat.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> LESD MEG A KÖVÉR FÉLHOLDAT, A VÉNUSZT ÉS A MARSOT!

>> VAN KEDVENC FOTÓD A BALATONRÓL? KÜLDD BE!