Milyen időjárással vár a hétvégén a Balaton?


2024.05.30 - Balatonica
szalmakalapok

Az elmúlt napok esőzései régen látott gyors vízszintemelkedést hoztak a Balaton számára: két nap alatt 4 centiméternyit, 124 centire emelkedett a tó átlagos vízállása: a víz szerda reggel Siófoknál 20 Celsius fokos volt. A hétvégén nyári meleg várható, néhol záporral, zivatarral.




Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként északon, északnyugaton és nyugaton kialakulhat átmenetileg egy-egy futó zápor, zivatar. 

Pénteken is igazi nyári időben lesz részünk, a 13-18 fokos hajnalt követően délután 27 és 33 fok közötti maximumokat mérhetünk. A napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg, melyekből főként a délutáni, kora esti órákban alakulhatnak ki elszórtan záporok, erős, viharos széllökésekkel kísért zivatarok.

Szombaton a nap első felében sok napsütésre van kilátás, délután viszont a Dunántúlon már erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A csúcshőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Vasárnap és hétfőn napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, és több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Vasárnap többfelé élénk, hétfőn pedig erős lesz a nyugati-délnyugati szél, de zivatarokat viharos széllökések is kísérhetnek. Vasárnap 27-33, hétfőn 27-34 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

 

Forrás: hirbalaton / vizugy / idokep, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> CROSS COUNTRY BRINGAFUTAM ALSÓÖRSÖN

>> ARASSATOK SAJÁT LEVENDULÁT A TAGYONI ÜLTETVÉNYRŐL!