Mik a magyarok kedvenc sorozatai?


2023.07.27 - Balatonica
Mik a magyarok kedvenc sorozatai?

A mögöttünk álló napok borús-esős időjárásában valószínűleg sokunk visszamenekült a letöltések és streamingek végtelen univerzumába. Ha kíváncsiak vagytok, mennyire egyeznek a választásaitok a magyarok közízlésével, lessetek rá az alábbi top10-es listára!




A mafab.hu által összeállított, az első félév legnépszerűbb sorozatait összegző TOP10-es listán csak 2023. január 1. és június 30. között bemutatott streaming sorozatok szerepelnek. A sorrend az értékelések, a szavazatszámok és az adatlap megnyitások alapján állt össze.

 

TOP1: THE LAST OF US

műfaj: videójáték / horror / dráma

platform: HBO MAX

húzónevek: Pedro Pascal, Bella Ramsay

 

 

TOP2: SAROLTA KIRÁLYNÉ (BRIDGERTON)

műfaj: történelmi / életrajzi / romantikus

platform: NETFLIX

húzónevek: India Amarteifio, Corey Mylchreest

 

 

TOP3: ÉJJELI ÜGYNÖK

műfaj: politikai / akció / thriller

platform: NETFLIX

húzónevek: Gabriel Basso, Hong Chau

 

 

Keri Russell és Rufus Sewell főszereplésével a világpolitika frontvonalába viszi a nézőt a negyedik legnézettebb sorozat, a Netflixen látható A DIPLOMATA. Arnold Schwarzenegger első saját tévés sorozata, amelyben apja s lánya egyaránt CIA ügynökök, a szintén a Netflixen futó FUBAR áll a lista ötödik helyén. Ugyancsak a Netflix sugározza a hatodik helyen álló BALHÉT, amelyben egy utcai autós incidens olyan viszályt szít két idegen között, hogy az a legsötétebb oldalukat hozza ki belőlük.

A HBO Max-on látható SZERELEM ÉS HALÁL amerikai krimi-dráma volt a hetedik legnézettebb sorozat, melyben két, templomba járó házaspár (főszerepben Elizabeth Olsen és Jesse Plemons) élvezi a békés texasi kisvárosi családi élet örömeit, amíg egyikük a kezébe nem vesz egy fejszét. A nyolcadik helyen az Apple Tv+ új sci-fi sorozata, A SILÓ végzett, mely egy disztópikus világba kalauzolja a nézőt, ahol már egy kérdés feltevése is veszélybe sodorhatja az embert. Kilencedik lett a szintén az Apple Tv+ mozicsatornán látható AZ ELTÉRÍTETT JÁRAT című akció, mely egy Dubaiból Londonba tartó gépeltérítés izgalmaival és Idris Elbával szórakoztat. Tizedikként végül a Skyshowtime is felkerült a legjobbak közé, hisz a KÜLÖNÖS ÚJ VILÁGOK, az eredeti Star Trek előzményeként szolgáló új széria zárja a toplistát. 

A Disney+ és az AMAZON Prime tavaszi-nyári sorozatai ezek szerint kevesebb magyar rajongót tudtak toborozni, habár az őszi szezon friss bemutatói egész biztosan újra a rajtvonalra állítják majd az egymással versengő csatornákat.

 

Forrás: mafab.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> UNOD A NETFLIXET? NÉZD EZEKET!

>> MEGVANNAK A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁL NYERTESEI