Unod a Netflixet? Nézd ezeket!


2023.02.15 - Balatonica
nő tévézik popcornnal

Magyarországon jelenleg a Netflix a legdrágábban elérhető streaming szolgáltatás. Ők voltak az elsők ezen a piacon, hatalmas könyvtárral rendelkeznek, de sokak szerint mára a mennyiség érezhetően kezd a minőség rovására menni. Milyen alternatíváink vannak, ha kipróbálnánk valami újat? Klikk ide!




A Magyar Filmadatbázis, azaz mafab.hu három szempont alapján  ár, katalógus, eszközök száma – összehasonlította a Magyarországról elérhető vezető streaming platformokat. Személyes kedvenceinkkel egészítjük ki a rövid elemzéseket.

Az Amazon Prime Video egyik előnye, hogy benne van az Amazon Prime-ban, így az előfizetőknek csomagrendeléseikhez ingyenes szállítás jár. Csupán havi 899 forintért műsortárát a gigászi katalógus mellett az eredeti produkciók tekintetében olyan sorozatok fémjelzik, mint A periféria, A fiúk című (anti)szuperhős sorozat, a Jack Ryan-széria, de olyan kasszasikerek is náluk vannak, mint A gyűrűk ura, illetve A hatalom gyűrűi című előzménysorozat. Egyidejűleg akár 3 eszközről is lehet nézni, és van egy 30 napos ingyenes próbaidőszaka, amely alatt tesztelhető, valóban tetszik-e a kínálat.

Személyes kedvencünk: Tales from the Loop

Az Apple TV+ havi 1890 forintért 5 egyidejű eszköz használatát kínálja. Elsősorban olyan minőségi sorozatokban utazik, mint például a Servant vagy a 11 Emmy-díjas Ted Lasso, megtartva a heti premier klasszikus hagyományát. Általában igényes tartalmakat sugároznak, amelyekben mindig van legalább egy nagy sztár, jusson csak eszünkbe az Oscar-díjra jelölt A kiút Jennifer Lawrence főszereplésével. Saját gyártású filmekben is egyre erősebbek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tavaly 3 Oscar-díjat nyert CODA

Személyes kedvencünk: Slow Horses

Az HBO GO helyét vette át a rendkívül széles palettát lefedő HBO Max, mely 3 eszközről nézhető egyszerre. Havi 2390 Ft-ért a felnőttek talán itt válogathatnak a legnagyobb eredeti katalógusból. Olyan sorozatok láthatóak itt, mint a Trónok harca, a Maffiózók, a Sírhant művek, a Sárkányok háza és a The Last of Us. Ráadásul a Warner Bros. összes filmje – pl. a Batman vagy az Elvis – nem sokkal a mozis bemutatójuk után megjelennek az online kínálatban. Mindeközben a gyerekek is jól szórakoznak, hisz a DC képregények adaptációit, a Harry Potter-filmeket és a Cartoon Network tartalmait itt nézhetik meg.

Személyes kedvencünk: The Tourist

A családosok kedvence lehet a Disney+, mely havi 2490 forintért kifejezetten sok szinkronizált tartalmat, főként családi filmeket és vígjátékokat sugároz és 4 eszközről lehet egyidejűleg streamelni. Övék az egyik legszélesebb katalógus, hiszen minden benne van a Marveltől, a Star Warstól, a Walt Disney Pictures és a Pixar saját gyártmányain át a National Geographicig. Ráadásul a Disney filmek általában alig másfél hónappal a mozipremier után már felkerülnek a platformra, nem volt ez másként a közelmúltban a Fekete Párduc 2 esetében sem. Az amerikai ABC tévécsatorna tartalmai is itt láthatóak, sok, női nézőt érdeklő témával, a FOX felvásárlásával pedig még tovább bővítették a katalógust. 

Személyes kedvencünk: Reservation Dogs

Végül kedden debütált hazánkban a hatalmas könyvtárral rendelkező SkyShowtime, mely havi 1990 forintért (indulási akcióban mindössze 999 forint) a Peacock és a Paramount Plus tartalmai mellett a Sky és a Showtime, az NBC, a CBS és a Comedy Central sorozatait és az MTV műsorait, a Paramount Pictures, a Universal Pictures és a DreamWorks Animation filmjeit, a Smithsonian Channel dokujait és a Nickelodeon gyerekműsorait hozza. Itt tudjuk streamelni többek között a Top Gun: Maverick-et, a Minyonok valamint a Jurassic World franchise-ok filmjeit, illetve olyan sorozatokat, mint a Kevin Costner nevével fémjelzett Yellowstone vagy a Tulsa King Sylvester Stallone-nal. Az új szolgáltató magyar tartalmat is kínál: ide költözik át A besúgó és az Aranyélet két évada is.

Személyes kedvencünk: A Friend of the Family 

A hazai palettát színesíti továbbá a kizárólag magyar filmek kínáló Filmio (1190 Ft/hó), a hollywoodi sikerfilmekben erős Telekom TVGO (1500 Ft/hó), az elsősorban művészfilmekre koncentráló Cinego (1790 Ft/hó) és a nemrégiben indult RTL+ (1990 Ft/hó) is, mely A király című Zámbó Jimmy-sorozattal azonnal berobbant a köztudatba.

 

Forrás: Magyar Filmadatbázis, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> KÉPREGÉNYKÉSZÍTÉS, KRIMIÍRÁS, GRAFFITI MŰHELY

>> SOROZATOK, AMIK VISSZAHOZZÁK A NYARAT