Mennyire optimisták a jövőkutatók?


2023.10.02 - Balatonica
távvezetékek

Október 3-4-én a siófoki Hotel Azúrban rendezik a 2023-as Internet Hungary konferenciát. Az esemény fókuszában a mesterséges intelligencia térnyerése, a különböző generációs attitűdök, a lassuló fogyasztói társadalom és a szilánkosodó kereskedelem és marketing állnak majd.




Az Internet Hungary konferenciát minden évben (az idei a 24.) azzal a céllal rendezik meg , hogy az információs társadalom és a digitális gazdaság hazai és nemzetközi képviselői közösen áttekintsék az internet által nyújtott lehetőségeket, fejlődési irányokat, gyakorlati alkalmazásokat. A Média Hungária konferenciairodát a program összeállítása során kifejezetten a szakmaiság, és a teljességre - vagy legalábbis a sokrétűségre való törekvés vezérelte, így csakis ehhez a célkitűzéshez illeszkedő előadásokra, fórumokra, workshopokra, szakmai kiállításokra, valamint mesterkurzusokra lehet számítani. 

Az idei kiadás szlogenje, hogy MINKET A FIKCIÓK TARTANAK ÖSSZE, azaz lépjünk be a magunk teremtette mesterséges világba! A rengeteg előadó közül Csányi Vilmos etológus az emberi képzelet és a ChatGPT kapcsolatát elemzi, Rab Árpád jövőkutató a közgazdaságtan és a mesterséges intelligencia jövőformáló együtthatásáról értekezik, Pogátsa Zoltán közgazdász az eltűnő és újonnan keletkező piacokról ad elő, Pál Ferenc pap és mentálhigiénés szakember a digitális kor reneszánsz emberét ismerteti, Mérő László matematikus-pszichológus a tudatos gondolkodásról és kusza érzelmekről osztja meg az elmúlt két évtized kutatási eredményeit.

Esténként színház és buli segít feldolgozni a tömény információáradatot.

 

 

Forrás: Internet Hungary, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MITŐL LESZ INTELLIGENS EGY TÁJ?

>> ZENEI JÁTÉK MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁVAL

>> A SARKVIDÉKRE FEKTETIK A JÖVŐ INTERNETKÁBELÉT