Melyik 3 film lesz kihagyhatatlan idén?


2023.01.11 - Balatonica
friss popcorn a nappaliban

Kiosztották a 80. Golden Globe-filmdíjakat. Ugyan az elmúlt évek korrupciós botrányai megtépázták a külföldi filmkritikusok díját, a mozirajongók körében továbbra is nagy presztízzsel bír a szobrocska és maga a közvetítés, amit az Oscar előszobájának szokás hívni. Mutatjuk az idei kedvenc díjazottainkat. Ti kinek drukkoltatok?




A sziget szellemei 

The Banshees of Inisherin

Magyarországi bemutató: 2023. január 26.

Kedvenc ír szerzőnk, Martin McDonagh (Erőszakik, Három óriásplakát Ebbing határában) legújabb remeklése a tegnap esti díjátadó egyik nagy győztese. Maga a film, a forgatókönyv, és a főszereplő Colin Farrell is az elsők közt végzett. A sötét humorú történet Írországtól nyugatra egy elzárt kis szigeten játszódik, és olyan apróságokról szól, mint az élet értelme és az örök barátság.

 

TÁR

Magyarországi bemutató: 2023. február 16.

A hosszúra nyúlt hallgatás után ezzel a filmmel rögtön az élvonalba visszatérő Todd Field (Apró titkok, A hálószobában) egy kitalált női zeneszerző és karmester, Lydia Tár bukását meséli el, aki a hozzáférhetetlen világhír magaslataiból a hatalmi ranglétra legaljára csúszik vissza. Természetesen Cate Blanchett frissen díjazott alakítása miatt is vagyunk kíváncsiak erre a szokatlan pszichológiai drámára.

 

RRR

Magyarországi bemutató: Netflixen elérhető

A bő háromórás indiai saga két valós történelmi figura (egy rendőr és egy forradalmár) elképzelt barátságán és közösen megvívott harcaikon keresztül bontakozik ki. A bonyodalmas és látványos kalandok a függetlenség előtti szubkontinens sokszínű díszletei között játszódnak. Ha másért nem, M.M. Keeravani most díjazott eposzi filmzenéjéért érdemes lesz belekukkantani.

A díj hivatalos oldalán végigböngészhetitek a nyertesek hosszú listáját.

 

Forrás: Variety, Fotó: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> PÁR PERC VARÁZSLAT: ÜNNEPI MINIMESÉK

>> ÉLETIGENLŐ DOKUFILMEK, AMIKBŐL TÖLTEKEZHETÜNK