Ennyiért vehetsz jövőre horgászjegyet


2023.12.20 - Balatonica
horgászbot naplemente

A 2023. évre érvényes állami horgászjegyek és a balatoni éves területi jegyek 2024. január 31-ig érvényesek. Mikortól és milyen áron válthatók a jövő évi okmányok? Hol válthatunk engedélyt az ünnepek alatt? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.




A karácsonyi időszak elsősorban a téli keszeg horgászata miatt csábít sok horgászt a kikötőkbe, de az enyhébb napokon ponty, éjszakánként pedig süllő is fogható mólókról. Akik időszaki jeggyel horgásznának, a 24 vagy 72 órás, illetve a 10 napos, de akár a behúzós jegyeket is megvásárolhatják a 2023-ra érvényes állami jegyekkel még január hónapban. Fontos információ, hogy a balatoni horgászjegyek árai jövőre nem emelkednek! 

A 2024. évre érvényes balatoni éves jegyek értékesítését a tervek szerint 2024. január 10-én kezdik meg. A 2024-es Balatoni Horgászrend végleges verzióját várhatóan január első hetében fogják közzé tenni, ugyanis az időközben megjelenő új jogszabályokkal összhangba kell hozni a szövegét. Lényeges változtatást egyébként nem terveznek. A fogási naplók leadási határideje 2024. február 28.

Az értékesítési helyek megtalálhatók az alábbi térképes adatbázisban. Online jegyvásárlás a linkre kattintva érhető el, amely a MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) tájékoztatása szerint az ünnepek alatt is zökkenőmentesen fog üzemelni!

 

Forrás: hirbalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> REKORD NAGYSÁGÚ PONTYOT FOGTAK

>> HÁROMNYARAS TÜKÖRPONTYOK A BALATON HÁROM MEDENCÉJÉBEN