Létrejött a Matthew Perry Alapítvány


2023.11.06 - Balatonica
gyógyszerek pirulák

Az elmúlt napokban vélhetően sokunk Jóbarátok-részeket pörgetett a múlt héten elhunyt Matthew Perry, azaz Chandler emlékére. Friss hír, hogy a szenvedélybetegek megsegítésére szülőhazájában létrehozták a Matthew Perry Alapítványt.




Matthew Perry egy kanadai származású amerikai színész és producer, aki 1969. augusztus 19-én született, és 54 évesen hunyt el saját otthonában. A Friends (Jóbarátok) sorozat mellett sok más tévés és filmes munkában lehetett látni. Alapvetően a komikusi vénájára voltak kíváncsiak, miközben az élete tele volt nehézséggel. A sikerei árnyékában alkohol- és drogfüggőséggel küzdött.

Nagyrészt erről szól a 2022-ben kiadott Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című memoárja, ami az ismertető alapján egy nyers, kíméletlen önvallomás: a színész végigvezet benne minket a saját poklán. Őszintén ír a függőségéről, betegségeiről és keserves magányáról, illetve arról, hogy mindebből a tapasztalásból mi mindent osztott meg a vígjátéki szerepeiben.

A most létrehozott alapítvány honlapján Perry idézete fogadja a látogatót: Ha meghalok, nem akarom, hogy a Jóbarátok legyen az első dolog, amit megemlítenek. Azt akarom, hogy mások segítése legyen az első dolog, amit megemlítenek. Életem hátralévő részét ezt bizonyítva fogom leélni.

 

Forrás: naphire.hu, BBC, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> SOROZATOK, AMIK VISSZAHOZZÁK A NYARAT

>> MIK A MAGYAROK KEDVENC SOROZATAI?