Közel háromszázan csobbantak a tapolcai Malom-tóban


2024.01.03 - Balatonica
színes csobbanás

A balatoni régió egyik csodája a még szilveszterkor is 18 fokos tapolcai Malom-tó. Idén tizenharmadik alkalommal telt meg szilveszteri fürdőzőkkel a hőforrásoknak hála melegen tartott víz, a tavasbarlangjairól ismert városka turisztikai ékköve.




A levegő 10, a víz a szokásos 18 fokkal várta a csobbanókat, akik már előzetesen több mint 270-en neveztek a páratlan év végi programra. Idén is a nemzet rozmárja, Schirilla György vezényelte le a fürdést a tőle megszokott humorral és lendülettel, az egészséges életmódra, annak részeként a rendszeres testmozgásra is buzdítva mindenkit. Amint elmondta, a hideg vizes fürdések számát folyamatosan csökkenti, de a tapolcai mártózást nem hagyná ki semmiért sem. Óriási élményt jelent mindenki számára ily módon búcsúztatni az óévet. 

A legidősebb férfi mártózó a 85 éves Németh Károly volt, a legfiatalabb a nyolcéves Gyarmathy Bizey Bálint. A fürdőzők között akadt olyan, aki parókában, más felfújható krokodillal, unikornissal, úszógumival vagy éppen talpig jelmezben csobbant a vízbe, fokozva a hangulatot. Képeket itt találtok.

Aki erről most lemaradt, azt a Tapolcai-tavasbarlang hétfő kivételével minden nap várja 9.00 és 16.30 között.

 

 

Forrás: veol.hu, Fotó: Unsplash (csak illusztráció)

KAPCSOLÓDÓ

>> ÍGY MERÜLJ JÉGHIDEG NYÍLT VÍZBE!

>> ÚJÉVI CSOBBANÁS SIÓFOKON ÉS SZIGLIGETEN

>> MEGÚJULTAK A BARLANGOK A BAKONY-BALATON GEOPARK TERÜLETÉN