Kikerült a Káli Art-Park idei győztese


2024.05.22 - Balatonica
festékes kezek

Szabadtéri művészet a Káli-medencében. Negyedik alkalommal hirdették ki a köveskáli Káli Art Inn szervezte szobrászati pályázat nyertesét és nyitották meg a szabadtéri Káli Art-Parkot, amelyben október végéig tekinthető meg a legjobbnak ítélt 15 pályamű.




A Káli Art Inn butikhotel 2020-ban alakította ki kertjében a Káli Art-Parkot, és írt ki először pályázatot szobrászművészek részére, melyen már az első évben több tucat jelentkező vett részt – számuk azóta többszörösére emelkedett. A tulajdonosok szándéka, hogy a pályázat legalább tíz éven keresztüli megismétlésével folyamatos bemutatkozási és kiállítási lehetőséget biztosítsanak kortárs szobrászművészeknek.

A legjobb pályamű alkotójának járó egymillió forintos díjat Gaál Tamás nyerte. A Káli Art-Park október végéig nyitva tartó kiállításán a győztes mellett Domonkos Atilla, Éles Lóránt, Erős Ágost Koppány, Kecső Kristóf, Kozma Anita, Leitner Levente, Magyari Balázs, Mindák Gergely, Nagy Dániel, Palatinus Dóra, Parlag István, Plank Antal, Ruppert János és Vizsolyi János alkotásai láthatók. A képeket itt tudjátok megnyitni.

 

 

Forrás: kultura.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÖTÖDIK KŐFESZT A KÁLI-MEDENCÉBEN

>> ALKOTÓ- ÉS RENDEZVÉNYHÁZ NYÍLT A KÁLI-MEDENCÉBEN