Kedvenc receptünk mindenki nagymamájától


2022.10.21 - Balatonica
kisebb nagyobb fakanalak

A héten 76 évesen elhunyt Frank Júlia 130 receptkönyvet hagyott maga után. Disznóságok könyve, Semmiből valamit, Ínyenc-konyha: biztosan ismerős címek a nagyink konyhai kredencéről. Az ő emlékének ajánlva osztunk meg egy rafináltan magyaros, gyorsan elkészíthető, igazán frankjúliás receptet.




Csirkemájas lepény

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál só
  • 4 csirkemáj
  • 4 zöldpaprika
  • 4 paradicsom,
  • 10 dkg reszelt emmentáli sajt
  • 1 dl paradicsomszósz
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

"A vajat elmorzsolom a liszttel, majd a sóval meg a tejföllel sima tésztává gyúrom. 30 percig pihentetem.

Közben a zöldpaprikát és a paradicsomot karikákra vágom, a csirkemájat forrásban lévő vízben néhány percig főzöm, majd leszűröm, és vékony szeletekre vágom.

A tésztát kis tepsi méretűre kinyújtom, kibélelem vele az edényt. Előmelegített forró sütőben félig megsütöm, majd rákenem a paradicsomszószt, elosztom rajta a paradicsomszeletet és a csirkemájat. Megsózom, megborsozom, megrakom a zöldpaprikával, és 20 percre visszateszem.

Végül megszórom a reszelt sajttal, és a sütőben ráolvasztom."

Jó étvágyat és szép emlékezést hozzá!

 

Forrás: Mindmegette, Fotó: Unsplash /  Wooden Earth Cutlery

KAPCSOLÓDÓ

>> GESZTENYÉBŐL VARÁZSOLT FINCSI DESSZERTEK

>> HAMBURGEREK ÚJRAHANGOLVA A BALATON KÖRÜL