Játékok a hévízi Véderdő zöldjében


2023.03.19 - Balatonica
színes nadrág és cipő, ukulele, füves rét

A 2018-ban megújult hévízi Véderdőben idén április 28. és október 31. között Erdei Misztérium, avagy Játék Zöldben címmel több tucat rendezvény várja az érdeklődőket. A rendhagyó helyszíneken megtartott programsorozat célja, hogy a kultúra eszközeivel hívják fel a figyelmet a természet és az alkotó ember ősi kapcsolatára.




Mi vár ránk Hévízen 2023-ban? JÁTÉK ZÖLDBEN! Vagyis erdei misztérium játékok kicsiknek és nagyoknak, öko-művészeti projekt, geotúrák és mikrokoncertek a szabadban. Az áprilistól októberig böngészhető rendezvények között lesznek mikrokoncertek (a szél, a víz, a fák hangjai a véderdő rejtett pontjain), geobotanikai túrák több célcsoportnak, gyermekelőadások erdei közegben, művészi erdőtárlat (pART), és ami újdonság: családbarát ökotudatos fesztivál az egregyi múzeumkertben (Fűre lépni szabad!) augusztusban.

A tavalyi évben hasonló címmel és tematikával már sikeresen zajlott rendezvénysorozat a Hévízi Véderdőben, akkor 54 különböző esemény valósult meg. A 2022-es év sikeres programelemeit megtartva, idén egy új, több napos zöld fesztivállal is kiegészül a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. rendezvénysorozata, amelyet az Európa Kulturális Fővárosa programév is támogat.

 

 

Hol vannak a program helyszínei? A 4,44 hektár nagyságú Hévízi-tavat nagyjából 50 hektár nagyságú véderdő veszi körül. Ennek egy része a Tófürdőtől északra, a kórházépületek és a Kossuth Lajos utca között helyezkedik el, egy része a tótól nyugatra a Dobogómajor irányába, egy része pedig a tó déli végében található az Ady Endre utca két oldalán.

 

Forrás: csodalatosbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BIVALYERŐS EVEZÉS A HÉVÍZI-TÓNÁL

>> CSÓKPADOKRA LEHET PÁLYÁZNI HÉVIZEN