Hol van a Balaton legjobb strandja?


2023.05.17 - Balatonica
színes vízibiciklik

Idén 20. alkalommal jelentkezhetnek a balatoni strandok a Kék Hullám Zászló strandminősítésre. A Balaton Legjobb Strandja mellett a Balaton Gasztro Strandját is ki fogják hirdetni. A kerek évfordulóra való tekintettel a díjkiosztóra a szervezők meglepetéssel készülnek, nevezni a hónap végéig lehet.




A Kék Hullám Zászló minősítési rendszer alapjait Persányi Miklós kezdeményezésére a Balatoni Szövetség és a Magyar Marathon Club fektették le 2004-ben. Az első évben a 27 jelentkező strandból 19 kapta meg a kék hullám zászlót.

A minősítés szempontjai kezdetben főleg környezetvédelmi, biztonsági és a tájékoztatással kapcsolatos követelményeket tartalmaztak. A Balatoni Szövetség 2015-ben újragondolta a minősítési rendszert. Bekerültek a szolgáltatás színvonalát jelentő, illetve családbarát és zöld szempontok

 

a 2022-es díjazottak, Keszthelyi TV

 

A BSZ fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért különdíjakat alapított. Így született a Balaton Családbarát Strandja, a Balaton Legzöldebb Strandja, a Balaton Kerékpárosbarát Strandja és a Balaton Legsportosabb Strandja díj.

2017-től már egytől öt csillagig kapnak minősítést a strandok és ez idén is így lesz. A partnerszervezetek a minősítés során: a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, a Nők a Balatonért Egyesület, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Balatoni Kör.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ITT TALÁLJÁTOK A LEGSZEBB BALATONI HÁZAKAT

>> JÚNIUSRA MEGSZÉPÜL A TIHANYI STRAND