Elit klub: Három népszerű életmű kapott Balaton-díjat


2024.05.02 - Balatonica
három hattyú vízibicikli

A Balatoni Szövetség közgyűlése idén is Balaton-díjban részesített három olyan személyt, akik a Balatonért kiemelkedően tevékenykedtek az elmúlt években, évtizedekben. A díjazottak a keszthelyi szezonnyitó ünnepségen vették át a kitüntetést.




Vollein Ferenc Badacsonyörsön élő és alkotó festőművész. Magyarországon egyedül képviseli a naiv neoreneszánsz irányzatot a képzőművészetben. Kiemelt festészeti témái, a szakralitás, a balatoni táj és a hozzá fűződő legendák, mondák illusztrációi, a magyar történelem sorsfordító alakjainak megjelenítése. A hazai képzőművészet történetében neki van a legteljesebb sorozata -36 kép- a Balatonhoz fűződő legendák és mondák képi feldolgozásaiból.

 

Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, jogász és európai jogi szakjogász végzettségű, a Veszprémi Pannon Egyetem címzetes egyetemi docense. 18 éve vezeti vezérigazgatóként a Herendi Porcelánmanufaktúrát, ahol 1994 óta dolgozik.

 

Bartos Erika Pro Familis-díjas meseíró pályája a kétezres évek elején indult. Nevéhez olyan nagysikerű gyermek könyvsorozatok kötődnek, mint a Bogyó és Babóca, az Anna, Peti és Gergő, Brúnó Budapesten, Brúnó a Balatonon, vagy a Pécs városát bemutató Hoppla meséi kötet.

 

Az elmúlt 30 év Balaton-díjasainak névsora a szövetség honlapján érhető el.

 

Forrás: HírBalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> JÖN A FOLYTATÁS: BRÚNÓ KESZTHELYRE UTAZIK

>> A HERENDI ÚJRAGYÁRTJA AZ ÖSSZETÖRT 15 MILLIÓS TRÓFEÁT