A Herendi újragyártja az összetört 15 milliós trófeát


2023.07.25 - Balatonica
forma egy makett

Rekord néző előtt rendezték meg a 38. Forma 1-es Magyar Nagydíjat. A címvédő Max Verstappen 15 milliós herendi trófeája azonban a pezsgőnyitáskor összetört. A cég hajlandó legyártani újra az egyedi értékű kupát.




Max Verstappen herendi trófeáját a második helyen zárt Lando Norris törte össze, miközben nyitotta ki a saját pezsgős üvegét. A Herendi Porcelánmanufaktúra által gyártott egyedi díj eszmei értéke 15 millió forint, és hat hónapig készítette nagyjából 30 ember. 2006 óta hagyomány, hogy a Herendi gyártja az egyedileg designolt kupákat. 

Noris az alábbi közleménnyel reagált az incidensre: Őszintén szólva nem tudom, mi történt az eredményhirdetés közben a trófeával, Max biztos túl közel tette a dobogó széléhez és leesett. Utóbb elnézést is kért a győztestől. Később egy élcelődő twitter csata vette kezdetét, hogy melyik "istálló" költségvetésébe is férne bele jobban kifizetni a kárt.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. azonban most bejelentette, hogy újra elkészíti a vasárnapi 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen összetört trófeáját. Simon Attila, a cég vezérigazgatója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázsépítésben is fontos szerepe van, pótolni fogják a serleget. A gyakorlat szerint mindenképp gyártanak egy másodpéldányt, ez heteken belül kikerül a manufaktúrából, tehát nem kell újabb fél évet várni rá.

 

 

Forrás: naphíre, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> HOL LESZ A BALATONI VERSENYPÁLYA?

>> BALATON CLASSIC, AHOL A VETERÁN AUTÓK VERSENYEZNEK