Jön a folytatás: Brúnó Keszthelyre utazik


2023.03.02 - Balatonica
csodálkozó gyerek könyvet tart balatoni háttér előtt

Bartos Erika óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló országjáró könyvsorozata újabb balatoni kalandokkal folytatódik. Hamarosan megjelenik a Brúnó a Balatonon harmadik kötete. A könyvben a tó nyugati részének látnivalói vannak a középpontban.




Bartos Erika könyveinek főszereplője, Brúnó a budapesti sorozatban már elkezdte az iskolát, de a balatoni felfedezések kedvéért újra 3 éves és ezúttal a tó mellett éldegél a szüleivel. A Brúnó a Balatonon első kötetében rokonok, szülők és nagyszülők, szomszédok, óvodai barátok társaságában kalandozza keresztül-kasul és mutatja be élvezetesen a Balaton-felvidéket az óvodás korosztálynak, mesébe szőve a Balaton legszebb felfedeznivalóit az olvasóknak. Az első kötet főbb helyszínei: Tihany, Veszprém, Balatonfüred, Csopak, Balatonfűzfő, Balatonudvari, Örvényes, Alsóörs, a Káli-medence, Dörgicse, Hegyestű, Révfülöp.

A Brúnó a Balatonon második és ugyancsak eseménydús, egyben szeretni való kötetében a Déli-part van a középpontban, a főbb helyszínek: Balatonkenese, Balatonakarattya, Balatonvilágos, Siófok, Zamárdi, Szárszó, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonszentgyörgy.

 

 

A harmadik részben a Balaton nyugati karéjába látogat el Brúnó, hogy felfedezze a térség ékköveit. Keszthely és Hévíz mellet, Badacsony, Tapolca, Szigliget, a Szent György-hegy, Haláp hegye, Rezi vára, Tátika vára, Csobánc vára, Hegyesd, a Nemeshanyi vízimalom és számos más úticél is szerepel, melyeket az olvasás után érdemes lesz felkeresni a valóságban is.

A könyv megjelenése 2023 tavaszára várható.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> VILÁGHÍRŰ KÍNAI BÁBOS A SZÍNHÁZI OLIMPIÁN

>> A HÉT 3 IDÉZETE MICIMACKÓTÓL