Hallgatnál világszínvonalú gitárzenét? Utazz Balatonfüredre!


2024.06.12 - Balatonica
gitár kanapék fotel

A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál Magyarország egyik legjelentősebb gitáros eseménye. 2024. június 26-29: négy este, négy koncert, zene a legjavából; neves hazai és külföldi fellépők, a klasszikus gitározás legjobb előadói, minden nap koncertek és mesterkurzusok.
A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál Magyarország egyik legjelentősebb gitáros eseménye, mely az elmúlt években felvonultatta a klasszikus zene legkeresettebb gitárművészeit, fiatal versenygyőztes tehetségeit, virtuózait. Az elmúlt 17 évben (2006 és 2022 között) a világ 34 országának fellépőit köszönthettük a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztiválon.

A nemzetközi gitárfesztivál szervezője és művészeti vezetője Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) tanszakvezető egyetemi tanára. Mondhatjuk, hogy a gitár “behívó” hangszer a zene világába, amelynek sokszínűsége mindannyiunkat elvarázsol. Változatai kialakításban, méretben és a húrok számában is szinte végtelenek, a legtöbb kultúrában megtalálhatók és többezer évre nyúlnak vissza, hiszen már az ókorban is léteztek a gitárhoz hasonló pengetős hangszerek, a jelenlegi klasszikus gitár ősét pedig a 16. századra vezetik vissza. A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál ezt a csodálatos hangszert mutatja be a legmagasabb szinten évről-évre.

Válasszatok a programok közül kedvetekre!

 

 

Forrás: programturizmus.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> NEMZETKÖZI GITÁRÜNNEP BALATONFÜREDEN (2023)

>> MAGYAR FELLÉPŐKKEL TELJES A LINE-UP A 12. JAZZPIKNIKEN