Gyönyörű kiadvány foglalja össze a VeszprémFest 20 évét


2023.11.24 - Balatonica
könyvesbolt mennyezeti lámpák

Idén volt 20 éves a VeszprémFest. Megjelent a VeszprémFest 20 éves történetét összefoglaló könyv, amely visszaemlékezésekkel, interjúkkal, kulisszatitkokkal, érdekességekkel és ebben formában eddig sosem látott képillusztrációval mutatja be a prémium zenei fesztivál két évtizedes múltját az olvasónak.




Honnan indult és hová fejlődött Veszprém ikonikus fesztiválja? Hány hazai és nemzetközi sztárt köszönthetett a város legszebb helyszínein? Hogyan vált a hazai fesztivál élet mellett a nemzetközi prémium zenei szcéna egyik meghatározó rendezvényévé? A 160 oldalas kiadvány mindent elmesél az olvasónak, amit a fesztivál első 20 évéről tudni érdemes.

A kiadványt a veszprémi Foton Audiovizuális Központban rendezett telt házas bemutatón vehették kezükbe első ízben az érdeklődők, akik a könyv mellett a rövidesen végleges formát öltő és közönség előtt is bemutatásra kerülő VeszprémFest20 koncertfilm előzetesét is megtekinthették.

A Gellért Gábor újságíró tollából született VeszprémFest20 című könyv izgalmas zenei tabló mindazoknak, akik a minőségi fesztiválozás elkötelezett híveiként évről évre visszajáró vendégei a veszprémi zenei ünnepnek, és azoknak is, akik a jazz, funk, opera, világzene vagy éppen a minőségi popzene kedvelőiként még csak tervezik, hogy egyszer jegyet váltanak a júliusi koncertek egyikére.

 

ŐK VOLTAK A 2023-AS SZTÁRFELLÉPŐK

 

Forrás: papageno, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> VILÁGSZTÁROKKAL ÜNNEPEL A 20. VESZPRÉMFEST

>> ŐK NYOLCAN MÁR BEJELENTKEZTEK A 2024-ES MŰVÉSZETEK VÖLGYÉRE