Világsztárokkal ünnepel a 20. VeszprémFest


2022.12.06 - Balatonica
arany lufi húszas szám

Újabb meglepetés hírek a hazai koncertkínálatból. A huszadik jubileumi évét előkészítő VeszprémFest fergeteges bulit szervez a kerek évforduló köré. Két helyszín, öt nap, hét sztárfellépő és minden eddiginél izgalmasabb produkciók. Ti melyik koncertet várjátok a legjobban?




A két évtizedes prémium zenei fesztivál a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel, július 12. és 16. között. A komolyzene és a könnyűzene kedvelői is találhatnak kedvükre valót a programkínálatban. A nyitónapon korunk egyik legnépszerűbb fiatal latin énekese, Alvaro Soler indítja el a 2023-as koncertsorozatot a História kertben. Másnap a fado szupersztár, Mariza énekel ugyanitt. A harmadik napon a szoprán klasszis Anna Netrebko lép színpadra egy nagyívű, javarészt Verdi-operákból összeállított gálaműsor sztárvendégeként. A fesztiválhét második felében velünk lesz Joss Stone Grammy- és Brit-díjas énekesnő, majd valódi szenzációként Norah Jones Veszprémben adja élete első magyarországi koncertjét. 

Ha már alig tudjátok kivárni a jövő júliust és a szabad ég alatt végighullámzó koncerthangulatot, szemezgessetek az elmúlt nyár interjúkból és koncertbejátszásokból összevágott felvételei közül:

A História kertbe meghirdetett nagyszínpados koncertekkel párhuzamosan július 12. és 15. között minden nap egy-egy különleges Rost Andrea-produkciót láthat a közönség a jövő évi fesztivál exkluzív koncerthelyszínén, a Jezsuita Templomkertben.

 

Forrás: likebalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MÁR HANGOLNAK A PALOZNAKI JAZZPIKNIKRE

>> NÉGY GRAMMY-DÍJAS ÉRKEZIK VESZPRÉMBE