Fürödjük körbe a Balatont az enyhe télben!


2024.02.08 - Balatonica
szivárvány úszószemüveg

A Balatoni Kör kezdeményezésére március 9-én Alsóörsön folytatódik a hideg vizes fürdőzés a szezonon kívüli Balatonban, a mintegy negyventagú és már az egész országot képviselő Balatoni Jegesmedvék irányításával.




Alsóörs és a strand vezetése üdvözölte azt, hogy Pribék István irányításával a Balatoni Jegesmedvék hideg vizes fürdőzéssel népszerűsítik a téli Balatont és a községet, a strandot, nem beszélve az egészség megőrzéséről, az immunrendszer erősítéséről, a frissességről, amit a hideg vizes csobbanás kivételes élménye ad. Az alsóörsiek örömmel beszéltek arról, hogy a jegesmedvék pezsgést visznek a téli csöndbe és nyugalomba a strandon, mert ott a fürdőzést más programok is kiegészítik majd. Így lehet egyebek mellett lángost enni, fagyizni, ahogy az nyáron szokás. Alsóörs önkormányzata forró italokat is kínál a strandon, és a különleges programot reményeik szerint sokan felkeresik majd március kilencedikén, szombaton.

Pribék István örömmel beszélt arról, hogy a Fürödjük körbe a Balatont télen! elnevezésű kampány, amit a Balatoni Kör javasolt, Alsóörsön folytatódhat. A jegesmedvék ugyanis heti rendszerességgel, minden szombaton délelőtt Balatonalmádiban, a Budatava strandon fürdőznek.

 

 

Forrás: veol.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A ZAMÁRDI FENEGYEREK A BALATONI KÖR ÚJ ELNÖKE

>> HIDEGFÜRDŐZÉS A BALATONALMÁDI JEGESMEDVÉKKEL