Faültetési program az iskolákban. Írd alá!


2023.11.21 - Balatonica
ásó gereblye lapát

A 10 millió Fa Alapítvány elindította a „Több fát az iskolába!” petícióját, melynek célja az ország iskoláiban faültetési programok megszervezése. A kezdeményezés középpontjában az iskolások részvétele, a környezettudatos nevelés előmozdítása, az aktív környezetvédelmi tevékenység és a közösségi összefogás erősítése áll.




A 10 Millió Fa Alapítvány 2019-ben indult el Magyarországon. Az alapítvány célja az volt, hogy tíz év alatt 10 millió fát ültessenek el az országban. A kezdeményezés egyike volt a világszerte terjedő "10 Millió Fát" mozgalomnak, amely arra ösztönzi az embereket, hogy aktívan részt vegyenek a környezetvédelemben és az erdőtelepítésben.

Bojár Iván András, a 10 millió Fa alapítója most petícióban fordul a tankerületek és a nyilvánosság felé, hogy a "Több fát az iskolába!" programot. 

Felszólítjuk a Tankerületeket! Mérjék föl, az egyes iskolák udvarain, környezetében hol és mennyi olyan helyszín van az országban, ahol (akár aszfalt vagy udvarburkolat feltöréssel) fákat lehet ültetni, és járjanak el, hogy a diákok bevonásával, a témához kapcsolódó ismeretek átadásával, akár a mi szakmai vagy tevőleges segítségünkkel, ültessenek el annyi fát (cserjét), amennyi csak lehetséges. A húsz év múlva árnyékos hűvöset biztosító, CO2-t megkötő, port megfogó, oxigént termelő fákat ma, húsz évvel korábban kell elültetnünk. De el kell ültetnünk! Most!

A 10 millió Fa országos közösség célja a lehető legnagyobb számban fák és erdők telepítése Magyarországon és más országokban, valamint a klíma- és biodiverzitás válságának kezelése. Az alapítvány fennállása óta eddig több mint 300 ezer fát ültetett el országszerte

 

Forrás: sokszinuvidek.24.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÚJABB FÁKAT ÜLTETTEK KESZTHELYEN

>> ÚJABB JÉGKORSZAK KÖZELEG. MENNYIRE KETYEG AZ ÓRA?