Elindult a V-Bike!


2023.07.06 - Balatonica
bicikli zöld kert

Július 1-től elindult az elektromos közbringarendszer Veszprémben. Elektromos rollereket már eddig is lehetett bérelni az idei kulturális fővárosban és más Balaton környéki településeken. Ezek a fejlesztések hozzájárulnak a CO2-kibocsátás csökkentéséhez, valamint a zöldebb és fenntarthatóbb közlekedés népszerűsítéséhez a térségben.




A kerékpárokat a város tíz pontján elhelyezett gyűjtőállomásokból kölcsönözhetjük ki és ott is adhatjuk le őket. Lehetőségünk van alkalmi jegyek  (napi, 3 napos, heti) vásárlására, illetve hosszú távú fél- vagy egyéves bérlet váltására is. Jegy- és bérletváltás esetén is az első fél óra díjmentes, majd minden megkezdett fél óra 500 forintba kerül. Jegyeket a weboldalon keresztül, a V-Bike applikációban vagy a gyűjtőállomások vezérlőoszlopain elhelyezett bankterminálok segítségével válthatunk.

Az elektromos bicikliken beállíthatjuk a rásegítés mértékét és az ülés magasságát, a 7 fokozatú váltónak köszönhetően pedig mindenki a maga számára legmegfelelőbb tempóban tekerhet. A V-Bike mindenki számára elérhető közlekedési forma lehet, hiszen a villanymotorral ellátott kerékpár jelentős segítséget nyújt egy-egy meredekebb dombon is. Természetes ez a funkció kikapcsolható abban az esetben, ha hagyományos módon szeretnénk biciklizni. 

Térkép is segíti a hozzánk legközelebb eső kerékpár, valamint a kiindulási pontunkhoz vagy úti célunkhoz legközelebbi állomás megtalálását. A V-Bike bérletek a V-Busz ügyfélszolgálatán, a Kereszt utcában válthatók meg a rendszer indulásától, vagyis július elsejétől kezdve. A bérletek nem a naptári évhez igazodnak, hanem a vásárlás napjától kezdve fél, illetve egy éven át használhatók.

A Balaton környékén számos településen kölcsönözhetünk elektromos rollereket is (a Lime és a Tier szolgáltatók jóvoltából), amelyek elérhetőségéről és előnyeiről egyre több szó esik a térség fejlesztési kommunikációjában.

 

Forrás: veszprémbalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> KESZTHELY A KERÉKPÁROSOK ÚJ MEKKÁJA

>> MIK AZ ÚJ BICIKLIS TRENDEK A BALATONNÁL?