EGÉSZSÉGPART szűrőprogram a Balatonnál


2023.07.11 - Balatonica
négy fiatal nő füves réten fa

Az EGÉSZSÉGPART rendezvénysorozat célja, hogy helyi lakosok és a Balaton mellett nyaralók számára egészségügyi szűréseket biztosítson, valamint interaktív programokkal támogassa az egészségtudatos életmódot. A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság 2023 nyarán harmadik alkalommal nyitja meg digitális egészségügyi szűrőközpontját.




A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban is kritikus, ami elsősorban a mozgásszegény életmódnak, helytelen táplálkozásnak és a káros szenvedélyeknek köszönhető. Hazánkban több mint 1 millió embert érint a cukorbetegség. A magas vérnyomás Magyarországon minden harmadik felnőttet érinti. Rendszeres szűréssel ezek a betegségek időben felismerhetőek, kezelhetőek. Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőközpontja helybe megy, a nyári szabadság alatt a strandok közelében teszik elérhetővé a szűréseket, valamint a mindennapi életbe is beépíthető, akár személyre szabott életmódtanácsokat adnak.

Az Egészségparton igénybe vehető szűrőprogramok és interaktív programok:

  • Általános állapotfelmérés (vércukor-, trigliceridszint- és koleszterinszint-mérés, vérnyomás- és pulzusmérés), illetve férfiaknak prosztata-rendellenességek szűrése (PSA-szűrés)
  • Bőrgyógyászati szűrővizsgálat
  • Digitális szájüregi szűrővizsgálat
  • Életmódi kockázatfelmérés és életmódtanácsadás
  • Funkcionális mozgásminta szűrés
  • Testösszetétel-vizsgálat
  • Dietetikai tanácsadás
  • Interaktív prevenciós aktivitások kicsiknek és nagyoknak: játékkal, sporttal és zenével-tánccal.

Az EGÉSZSÉGPART digitális egészségügyi szűrőközpontja július és augusztus folyamán három népszerű balatoni strandra látogat el, július 7-től 9-ig Balatonboglárra, a július 21-23-i hétvégén Balatonalmádira, valamint augusztus 11-től 13-ig Gyenesdiásra.

 

Forrás: hirbalaton / MTI, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> KULLANCS KISOKOS

>> ACTICITY, AHOL A TÁNC ÉS A MOZGÁS KAP TERET