Csatlakoztál már a Balaton-körbealvók kihívásához?


2023.06.05 - Balatonica
apa anya gyerek alszik meztelen talpak

Ha úgy döntenétek, hogy egyszer az életben jó lenne egy rakás másik ember társaságában a szabad ég alatt éjszakázni a Balaton-parton, még nem késő jelentkeznetek. Az eredeti kihívást a szervezők facebook posztja szerint nem sikerül teljesíteni, de így is lesz egy just-for-fun pótfutam július 1-én.




Tavaly nyár óta szervezték az első Balaton-körbealvást, ami egy közösségi kihívásnak indult, és azt célozta, hogy a balatoni bringaút 204 kilométeres hosszában végig emberek táborozzanak egy teljes éjszakára (2023. június 24-re volt kitűzve a jeles dátum). Így aludták volna körbe a Balatont mindazok a lelkes jelentkezők, akiknek mondjuk körbetekerni nem lenne kedve/ereje, de máskülönben szívesen kivennék a részüket egy felejthetetlen közösségi megmozdulásból.

Állítólagosan 408 000 résztvevőre lett volna szükség, hogy eséllyel teljesítsék a kihívást. Az év folyamán rengetegen jelentkeztek, de így is "csak" közel 60 ezer ember gyűlt össze a közösségi oldal számlálóján. A szervezők néhány hete kiírták az esemény oldalára, hogy jelen állás szerint a programot nem tudják központilag megszervezni, de egy alternatív időpontban saját felelősségre bárki kitelepedhet a tópartra a csillagos égbolt alá és posztolhat az élményéről.

Az új megajánlott időpont július 1. (szombat) éjjele. A szervezők indoklása szerint a szóbeli érettségikhez is próbáltak alkalmazkodni (azok ugyebár június 30-ig húzódnak el). A helyszínek tehát nincsenek biztosítva, de aki veszi a bátorságot, foghatja a hálózsákját és kereshet magának egy szabadstrandot, ahonnan remélhetőleg nem kergeti el őket senki másnap reggelig. Ezt a legfrissebb kiírást idáig 2-2.5 ezer ember lájkolta, elvileg tehát ennyien indulnak neki a "jobb híján" kihívásnak. Ha kedvünk tartja, növeljük a számukat!

 

Forrás: travelo.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MÁR SZERVEZIK AZ ELSŐ BALATON-KÖRBEALVÁST

>> A HÉT IDÉZETE A HEGYMÁSZÁSRÓL