Balatonkenesén megújult a közösségi tér


2023.06.28 - Balatonica
balatonkenese part

Színes programok kíséretében adták át a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztéseinek részeként felújított Széchenyi parkot Balatonkenesén. Piknik, koncert, jóga és hagyományőrzők várták az érdeklődőket.




A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztéseinek középpontjában a kulturális programokat kiszolgáló korszerűsítések állnak. A használaton kívüli közterületek újjáélesztése különösen fontos a projekt szempontjából. Ezeknek a megújult tereknek közösségerősítő és élénkítő szerepe van, és hozzájárulnak a kulturális igények kielégítéséhez és kínálatának növeléséhez. 

E koncepcióba illeszkedik a balatonkenesei Széchenyi park átalakítása és felújítása is. A beruházásnak köszönhetően több mint 2000 négyzetméternyi területen megújult a vízparti park zöldfelülete, 46 fát ültettek, zöldszigeteket alakítottak ki, és utcabútorok is várják a látogatókat. 

 

Forrás: veszprembalaton2023

 

Az átalakításnak köszönhetően egy 250 négyzetméter alapterületű vízi színpaddal is gazdagodott a Széchenyi park, amely lehetővé teszi a park közösségi térré és előadótérré válását. A felújított park megnyitóját közösségi események (piknik, jóga) és gyerekprogramok, koncertek kísérték. 

A megújult Széchenyi park és a hozzá kapcsolódó vízi színpad már idén nyáron számos közösségi és kulturális rendezvény helyszíne lesz, mint a Pannónia Folk Feszt, számos koncert, valamint a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló Klassz a pARTon rendezvényei is.

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> LADY HAMILTON SZOBROT KAP A BALATONGYÖRÖKI SZÉPKILÁTÓNÁL

>> MI MINDEN REJLIK AZ ALSÓÖRSI VARÁZSERDŐBEN?