Balatoni vendéglátósok a Par Excellence díjazottjai között


2023.03.21 - Balatonica
pincér csokornyakkendő vörösbor

A Magyar Sommelier Szövetség idén kilencedik alkalommal osztott ki Par Excellence díjakat hat kategóriában. A balatoni régióból elismerésben részesült a balatonszemesi Kistücsök Food & Room étterem, valamint oktató kategóriában Ember Sándor, aki a 2021-es Borkönyv társszerzője is egyben.




A Par Excellence díjban azok a magyar szakemberek részesülhetnek, akik folyamatosan és magas színvonalon végzett munkásságukkal eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra minőségének növeléséhez, különös tekintettel az italfogyasztás színvonalának javítására, valamint a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek széleskörű népszerűsítésére.

A Magyar Sommelier Szövetség sajtóközleménye szerint a jelöltekről a végső döntést az elnökségi tagok hozzák meg egyhangúlag és annak figyelembe vételével is, hogy a maga területén kiválóan teljesítő vállalkozások, illetve szakemberek tevékenysége mennyire járul hozzá a szervezet alapszabályában megfogalmazott általános célkitűzések megvalósulásához.

A 2023-as díjazottak: 

Termelő kategóriában a mádi Szepsy Pincészet,

Kereskedő kategóriában az óbudai Winehub,

Vendéglátó kategóriában a balatonszemesi Kistücsök Étterem,

Szakíró kategóriában Dlusztus Imre, portréíró, az elitbor.hu portál alapítója

Oktató kategóriában Ember Sándor, borakadémikus, a Hét Borbírák Rendjének alapító tagja.

2022-ben első ízben kerül sor a Dr. KOSÁRKA emlékdíj kiadására. Ezt a díjat az a borász, borászat érdemli ki, amely a legtöbbet tette a magyar bor kiemelkedő külföldi sikereiért. Első alkalommal ez a díj Áts Károlyt, a Tokaji borvidék nagyhírű főborászát illeti.

 

Az összes díjazott az óbudai Winehub borszaküzletben

 

A Par Excellence díj egy plakett, amelyet a nyertesek ünnepélyes keretek között a 2023. évi Magyar Sommelier Bajnokság döntőjének megnyitóján vesznek át. Erre a tervek szerint 2023. szeptember 24-én, a Veszprém Kulturális Főváros programsorozat keretében, azon belül pedig a Balaton Wine & Gourmet Fesztivál kiemelkedő eseményén kerül majd sor.

 

Forrás és fotók: Magyar Sommelier Szövetség Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> VADONATÚJ BALATONI ÉTTERMEK, ŐSSZEL IS NYITVA

>> BALATONI HELYEKET ÉRTÉKELT A MICHELIN ZSŰRI