Álomnászút: 5+1 úti cél


2023.02.14 - Balatonica
Maldív-szigetek fotó

Az eljegyzések közel 10 százaléka Valentin-napon esik meg. A fiatal párok egyik első közös döntése az lesz, hogy hova utazzanak nászútra. Az alábbi összeállítás ehhez ad ízelítőt. A listán szereplő paradicsomi helyek a világ legnépszerűbb nászutas desztinációi. Nektek melyik láttán dobban meg a szívetek?




Maldív-szigetek

Mikor utazzunk? november és április között

A legromantikusabb táj: Mirihi picike szigete a többi üdülőtől elkülönülten lebeg az Indiai-óceán közepén. A zátonyra épült nyaralóházakból a képeslapokat idéző pálmafás, hófehér homokos strandra lépünk ki.

Más látnivalók: a búvárkodás szerelmeseinek a korallzátonyok (pl. Banán-zátony), a főváros Malé pompás mecsetei, a mesterséges szigetre épített Hulhumalé városa, vízisportok (windsurfözés, kenuzás) az azúrkék strandokon (pl. Nalaguraidhoo Beach)

 

Amalfi-part

Mikor utazzunk? májusban vagy szeptemberben

A legromantikusabb táj: a Szerelmesek strandja (Spiaggia degli Innamorati) egy aprócska fürdőzőhely a sziklák közé ékelve, Cetara település közelében, csakis a tenger felől közelíthető meg, akkor is alacsony vízállás idején

Más látnivalók: a Világörökség részét képező történelmi városkák, római kori villák maradványai, tengerparti éttermek, a Végtelenség terasza (Terazza dell’Infinito) kilátópont, vulkanikus termálvizek Ischia szigetén, Capri bevásárló utcái

 

Bora Bora

Mikor utazzunk? november és április között

A legromatikusabb táj: a Motu To’opua kissziget lagúnáiban csónakázni és megmártózni a kristálytiszta vízben

Más látnivalók: vízre épült nádtetős bungalók, óriásteknősökkel együtt úszkálni a sekély partokon, megmászni a kihűlt vulkánokat (Mount Pahia és Mount Otemanu), dzsipes szafari kalandtúrák és helikopteres sétarepülések

 

Grenada

Mikor utazzunk? december és április között

A legromantikusabb táj: lecsúszdázni a Concord Falls vízesésen, majd az alatta elterülő tavacskában lubickolni

Más látnivalók: a csokigyár és a rum lepárló bejárása, alámerülni a víz alatti szoborparkba, botanikus kertekben barangolni, felmenni egy vitorlás hajó fedélzetére, meglátogatni a tengeri kereskedelem aranykorából fennmaradt erődítményeket (Fort Frederick)

 

Napa-völgy

Mikor utazzunk? augusztus-októberben

A legromantikusabb táj: hőlégballonnal a magasba emelkedni és átszelni a dimbes-dombos borvidékeket (közben koccintani a levegőben)

Más látnivalók: a toszkán hangulatú Castello di Amorosa, a régmúlt malomkultúrát bemutató történelmi park, folyóparti séták, egy este az Operaházban, termelői piacok és farmok garmadája, a helyi művészek kirakodásai

 

+ 1 Balaton-felvidék

A Balatonhoz egész évben érdemes lenézni: minden hónapra jut egy-egy kulturális vagy gasztronómiai fesztivál, ráadásul last minute ötletként is egész biztosan foglalható szállás. A Balaton-felvidék annyiban romantikusabb a tópartnál, hogy jobban el lehet bújni a turisták tömegei elől. Rengeteg falucskában bérelhetünk idilli házikókat. Közel vannak a jobbnál jobb borospincék, a gyönyörű panorámás kirándulóhelyek, a wellness központok, és végeredményben a Balaton is, például Tihanyban egyedi kézműves ajándékokat választhatunk egymásnak, Füreden pedig elmehetünk hajókázni.

 

Forrás: CN Traveller, Fotók: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> IDE UTAZZUNK, HA OKTÓBERI FORRÓSÁGRA VÁGYUNK

>> 5 FESTŐI TÓVIDÉK ÖT KONTINENSEN

>> GYALOGOLJUK KERESZTÜL-KASUL EURÓPÁT!

>> 5 KASTÉLYSZÁLLÓ A TÖRTÉNELMI EURÓPÁBÓL